Vijf jaar de Kompeniej en andere vormen van Samen

3-5-2018 door: Redactie
Afgelopen week viel ik weer als bestuurder met de neus in de boter. Vier afdelingen van verenigde senioren, KBO, organiseerden samen een beweeg- en informatiemiddag.

Bij multifunctioneel sportpark Kerkebos kwamen ruim honderd mannen en vrouwen bijeen om zich te laten informeren over onder andere Noaberzorg, fijne fietsen, valpreventie en het gemeentelijke gebiedsteam. Tevens werd men verleid mee te doen met diverse beweeg- en spelactiviteiten. Dit alles onder het motto: samen actief. Op weg naar de Gezondste Regio 2025, is het een mooie opsteker dat dit initiatief op deze grote belangstelling mocht rekenen en het enthousiasme van de deelnemers. Daar mag je dan als bestuurder bij zijn en van meegenieten. Fantastisch wat betrokken vrijwiligers samen voor elkaar krijgen. Zaterdag kwam daar het houten jubileum van dorpsdag-voorziening de Kompeniej van Kronenberg en Evertsoord bij. De Torrekoel puilde uit van de geïnteresseerde inwoners van beide dorpen. Families van vrijwilligers en deelnemers, wellicht ook potentieel nieuwe deelnemers genoten van de perfect georganiseerde open middag met natuurlijk verse wafels, ruim duizend foto’s van de afgelopen vijf jaar en leuke knutsel- en breiwerken.

Kers op de jubileumtaart is het zelf ontwikkelde bordspel over de dorpen, de mensen, hun historie. Financieel mede mogelijk gemaakt met een maatschappelijk voucher van de gemeente. Prachtig uitgevoerd kunnen jeugd (KJEM en de basisschool) en oud (Sevenheym en De Kompeniej) hieraan urenlang plezier beleven. Fantastisch wat betrokken vrijwilligers samen voor elkaar krijgen en dat je als bestuurder daar van mee mag genieten.

Birgit op de Laak,
PvdA Horst aan de Maas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie