Wie is de baas van Horst aan de Maas?

17-5-2018 door: Redactie
Dat was de vraag het afgelopen weekend aan de Dorperdijk in Sevenum. Een jaarlijks terugkerende strijd tussen de zestien dorpen van Horst aan de Maas, georganiseerd door wederom een groot aantal vrijwilligers. En ondanks dat we als gemeenteteam er alles aan hebben gedaan was een plek onderaan de brede middenmoot (lees: twee na laatste) het hoogst haalbare.

Baas van Horst aan de Maas geeft ons vooral het antwoord op de vraag: Wie bepaalt er in Horst aan de Maas? Want dat zijn en blijven de duizenden vrijwilligers die we kennen. Ondanks dat de roep om vrijwilligers door de vergrijzing steeds groter wordt, hebben we in Horst aan de Maas de laatste weken weer nieuwe initiatieven gezien die laten zien hoe goed het bij ons gaat. Want naast Baas van Horst aan de Maas hebben we ook ‘de ideale kermis’ beleefd. Niet alleen in de feestelijke avonduren, maar ook tijdens de door de ideale schônzoëne georganiseerde kienochtend voor onze senioren.

Twee voorbeelden van (relatief) nieuwe vrijwilligersinitiatieven die laten zien dat velen honderden inwoners van Horst aan de Maas zich belangeloos in willen zetten voor onze gemeenschap. Aan ons als gemeente om deze initiatieven pro-actief te blijven ondersteunen. In een gemeente waarin we zo’n sterke basis hebben is de vraag wie er de baas is een stuk minder belangrijk. Al gaan we als gemeente team de volgende editie in Hegelsom natuurlijk wel voor een fors hogere klassering.

Roy Bouten,
PvdA Horst aan de Maas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie