Vrijheid in Horst aan de Maas

10-5-2018 door: Redactie
Begin mei. De periode waarin we herdenken en vieren. Op 4 mei herdenken we allen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord en allen die zijn omgekomen in oorlogs­situaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei vieren we de vrijheid. Tradities die we in ere moeten houden en moeten koesteren.

Ook in Horst aan de Maas herdenken en vieren we. Met kransleggingen, stille tochten en herdenkingsmissen in Broekhuizenvorst, Grubbenvorst, Horst, Sevenum en Tienray werd stilgestaan bij de vrijheid en de mensen die hiervoor gevochten hebben.
Steeds minder mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt zijn onder ons om te vertellen hoe het is om in oorlog te leven. Mijn generatie heeft nog opa’s en oma’s die ons vertelden over de angst tijdens een bombardement, de strijd om te overleven in de hongerwinter of de bedreigingen bij het helpen van het verzet. Documentaires, boeken en internet maar vooral het onderwijs laten het verhaal nu verder leven. Een belangrijke taak, want het verhaal van vrijheid is een van de belangrijkste verhalen die ook de komende generaties moet kennen. Een verhaal waarin we ook allemaal een verantwoordelijkheid hebben. Wij moeten het verhaal van vrijheid verkondigen.
4 en 5 mei moet niet gaan over wie we wel of niet herdenken, maar moet gaan over de strijd om die samenleving te zijn waarin iedereen vrij is te denken aan wie hij of zij wil. In Horst aan de Maas, Nederland, Europa en ver daarbuiten. Los van politieke kleur, maar als mensen.
Roy Bouten,
PvdA Horst aan de Maas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie