Je dorp, je thuiskomen

21-9-2017 Advertorial
Al sinds een aantal jaren buigen we ons als commissie en raad, samen met onze dorpen, over de toekomst van onze accommodaties.

Gemeenschapshuizen, verenigingsgebouwen en andere belangrijke ontmoetingsruimten van onze knusse karakteristieke dorpen in onze gemeente. Generaties van vrijwilligers, jong en oud, zetten zich in met verzamelde krachten, dag in dag uit, om ook hùn plek in stand te houden. Deze vrijwilligers zijn onvervangbaar.

Een dorp, een thuiskomen waar we ons geborgen voelen. Herkenbaarheid in een prachtige groene omgeving, vooral ook een veilig thuiskomen. Vernieuwing is soms nodig, maar hoeft niet altijd beter te zijn. Een serieuze menselijke inzet van dorpsgenoten hoeft geen tonnen of miljoenen te kosten. Betrokkenheid en inzet is de basis. Onze uitdaging is daarom het beleid vooral vanuit dát gevoel te vertalen en vormen. De PvdA Horst aan de Maas gelooft hierin, want gevoel verloochent je nooit.

Grote nieuwe gebouwen zijn zeker niet altijd de sleutel tot leefbaarheid. Betrek vooral de jongeren, ook middelbare scholieren bij alle plannen. Dan leg je een stevig menselijk fundament voor je dorp, hun ideeën en bagage voor de toekomst. Bescherm vooral dit thuiskomen dus. Breek dit karakter niet af door vaak onnodig grondruil en onzinnige plannen. Stenen zijn immers maar stenen. Koester dit karakter van een generatie in elk dorp, je dorp, je thuiskomen.

Truus Knoops-Kersten,
PvdA Horst aan de Maas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie