Pak die kans: Station Grubbenvorst Greenport Venlo

5-10-2017 door: Richard van der Weegen
Als een donderslag bij heldere hemel kwam in april het nieuws dat het station er niet zou komen. Reden: een tekort van enkele miljoenen op het totale project Maaslijn. Provincie en gemeente hebben samen met de omwonenden jaren keihard gewerkt aan een schitterend plan dat ineens onzeker werd.

Vrijdag 6 oktober staat het station opnieuw op de agenda in Maastricht. GS volhardt: er is geen geld voor station Grubbenvorst Greenport Venlo. En dat met een miljard in kas! Natuurlijk moeten we verantwoord omgaan met overheidsgeld. Wij zijn er echter 100 procentvan overtuigd dat we met dit station goud in handen hebben. Gelukkig vinden 1.400 ondertekenaars van de petitie en regionale gemeenteraden, dorpsraad, MKB Limburg en Ondernemend Venlo dit ook. Die overtuiging zit ook in de naam van het station. Goed voor Grubbenvorst. Goed voor een bereikbare en duurzame regio Venlo. Noodzakelijk voor de vele mensen die (gaan) werken en studeren in Greenport en aan de Brightlands Campus. Stuk voor stuk steekhoudende argumenten.

Ik maak me sinds ik in de raad zit sterk voor het station. Want hoe absurd is het dat die trein niet stopt in een dorp met bijna 5.000 inwoners en een economisch achterland met nu al duizenden banen? Met een ambitie van 15.000 nieuwe banen en een campus. Begrijpt u het nog? Een gemiste kans! Het was toch de provincie die het dorp kwam overtuigen van de noodzaak van het station? Pak die kans provincie en herstel het vertrouwen. Maak er geen dood spoor van.

Richard van der Weegen,
PvdA Horst aan de Maas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie