Zomerstress

14-6-2018 door: Redactie
De zomer is zo dichtbij dat ik al bijna doe alsof het zomer is. In realiteit moet ik nog wel even naar school, maar oh, wat verlang ik naar de zomer en vrij zijn. Ik zit nu op dat punt van het schooljaar dat ik wil opgeven en gewoon mijn vrijheid wil vieren. Aan de andere kant wil ik ook heel graag dit jaar halen, dus opgeven is niet echt een optie. Gelukkig ben ik niet de enige die van dit fenomeen last heeft.

Iedereen om me heen is ook aan het twijfelen om toch nog maar te stoppen met school, ook al is het nog maar drie weken voor de vakantie. Het is ook moeilijk: het hele jaar ben je hard bezig geweest aan school. Nu de zomer zo dichtbij is, wil je niks liever dan met je vrienden leuke dingen doen. Het helpt ook niet echt dat alle leuke dingen nu gepland worden. Weekendjes weg, festivals, stedentrips. Waarom moet je alles zo ver van te voren plannen? Nu kan ik alleen maar wegdromen en aan de zomer denken in plaats van aan school zitten.

Waarom krijg ik allemaal foto’s doorgestuurd van mensen op terrasjes, terwijl ik binnen een essay van 2.000 woorden aan het typen ben. Het leven is soms oneerlijk en op dit moment vind ik mezelf en alle andere hardwerkende scholieren best zielig. Misschien is het leuk voor volgend jaar, als we gewoon die laatste maand van school niet meer intensieve dingen hoeven te doen.

Gewoon een paar kleine, leuke opdrachtjes om je bezig te houden. Maar nee, in de laatste schoolmaand moet ik stressen of ik wel mijn propedeuse haal. Of überhaupt over ga. Studenten hebben het al zo druk, gun ons ook een leuke schoolmaand in het jaar.

Liefs, Puck

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie