Nationa­listisch

3-5-2018 door: Redactie
Iets wat ik altijd fascinerend heb gevonden, is de reactie die mensen hebben zodra ik zeg dat ik uit Lottum kom. Een optie is: “Lottum? Oh laat dan maar,” en de andere is: “Lottum? Wat leuk!”

Het is de ene of de andere. Die laatste reactie snap ik wel, want Lottum is ook een ontzettend leuk dorp natuurlijk. Maar die eerste reactie verbaast me nog steeds. Alsof ik als persoon minder word, omdat ik uit Lottum kom. Ik denk dat de reputatie van Lottum in Horst aan de Maas ook niet meehelpt. Vaak wordt mijn dorp gezien als een dorp waar iedereen heel veel drinkt en waar iedereen ontzettend lomp is. Helemaal gelogen is dit niet. Een stereotype klopt vaak ook ergens. Maar nog steeds is Lottum veel meer dan dat. Afgelopen weekend was ik voor de HALLO bij het uitkomen van de Rozenhoogheid.

De Rozenhoogheid is een concept van het Rozenfestival wat dit jaar weer plaatsvindt. Op zulke momenten zie je, naar mijn idee, waar Lottum echt voor staat. Met het Rozenfestival komt een heel dorp samen om weer iets moois neer te zetten. Iedereen helpt er hard aan mee om het allemaal weer voor elkaar te krijgen. Ik zie niet elk dorp dit doen. En ja, misschien zijn we lompe boeren die heel veel zuipen, toch zijn we er wel voor elkaar. Dit alles zorgt er voor dat ik met trots zeg: ik kom uit Lottum. Om eerlijk te zijn denk ik niet dat ik er later ga wonen, maar Lottum zal ik altijd in mijn hart meedragen. Maakt niet uit waar ik terecht kom, het blijft mijn dorp. Dat ik uit Lottum kom, ben ik juist trots op. Dus als je me wil beledigen, zou ik toch met iets anders komen.

Liefs,
Puck

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie