Beter mijn best doen

28-12-2017 door: Redactie
Voor de ‘15 vragen aan’ stel ik vaak de vraag “wat is je beste en slechtste eigenschap?”. Als ik zelf zou moeten kiezen, zou mijn beste eigenschap zijn dat ik heel geduldig ben en mijn slechtste eigenschap dat ik een enorme uitsteller ben. Ik ben niet iemand die een beetje dingen uitstelt, nee, ik stel dingen echt zo lang uit dat het bijna misgaat.

Deze eigenschap belemmert mij met zo veel dingen en toch doe ik er niks aan. Neem Kerstmis bijvoorbeeld. Wij als gezin doen dan de surprises, dus cadeautjes moeten gekocht worden. Andere jaren gingen we deze samen kopen, maar dit jaar moet ik het alleen doen.
Nou, ik schrijf dit twee dagen voor onze surprise en ik heb nog steeds niet alles. Laat staan de gedichtjes. Met school ben ik precies hetzelfde. Als ik een groot project moet inleveren, begin ik maximaal drie dagen van tevoren. Drie dagen van tevoren klinkt prima. Laat ik je vertellen dat dat vies tegen valt.

Blijkbaar loop ik nu al achter op school, terwijl ik dat helemaal niet wist. Afgelopen week had onze lerares een kerstborrel georganiseerd met meerdere klassen, zodat mensen elkaar wat beter leerden kennen. Tijdens die borrel raakte ik in gesprek met twee meisjes van een andere klas en zij vertelden mij dat iedereen uit hun klas al klaar was met het project.
De meeste mensen uit mijn klas zijn nog niet eens op de helft en zoals jullie al hebben gegokt ben ik ook nog lang niet klaar. Toen ik dat hoorde, voelde ik me wel even heel erg slecht, maar gelukkig zijn mijn klasgenoten ook uitstellers.

Mijn goede voornemen is om iets aan mijn uitstelgedrag te doen, maar ik weet niet of dat er ooit van gaat komen.

Liefs, Puck

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie