Poll week 5 2018

1-2-2018 door: Redactie
Met carnaval moet iedereen twee dagen vrij hebben

Twee dagen vrij met carnaval voor iedereen, dat is het doel van de petitie Carnavalvrij die een Brabantse bierbrouwer opstartte. Oud-PSV’er Björn van der Doelen werd het gezicht van de campagne. Om op de agenda van de Tweede Kamer te komen, moeten er minimaal 40.000 handtekeningen verzameld worden. Dat is gelukt, want de teller staat inmiddels bijna op bijna 200.000.

Het draagvlak voor carnaval is vooral onder de rivieren groot. Mensen nemen meerdere dagen of zelfs een hele week vrij en winkels en bedrijven sluiten hun deuren. Daarom zou het een goed plan zijn als men op maandag en dinsdag van carnaval standaard vrij krijgt. Dat is toch meer waard dan vrij met Hemelvaart of Goede Vrijdag?

Aan de andere kant heeft het weinig zin voor mensen die geen carnaval vieren. Daarbij bepaalt de overheid de officiële vrije dagen niet. Dit staat in een cao of in het contract met de werkgever. Het is dan ook ondenkbaar dat het gaat lukken om twee vrije dagen voor het hele land te realiseren. Een goeie marketingstunt van het biermerk is het wel.

Met carnaval moet iedereen twee dagen vrij hebben. Wat vindt u?

uitslag
eens: 37 procent
oneens: 63 procent

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie