Poll week 45 2017

9-11-2017 door: Redactie
De jaarlijkse griepprik moet verplicht worden

Seniorenorganisatie KBO-PCOB kwam onlangs met een oproep voor zorgverleners. Ze vragen zorgmedewerkers zich één keer per jaar te laten vaccineren tegen de griep. Dit ter bescherming van de oudere patiënten, voor wie het krijgen van de griep vaak niet zonder risico’s is. Maar waarom alleen een griepprik voor zorgverleners? Dan kan de griepprik net zo goed voor iedereen verplicht worden. Op die manier worden mensen ten eerste al minder vaak ziek. Dat brengt als tweede grote voordeel met zich mee dat de kans op besmetting van kwetsbare groepen als senioren nog kleiner wordt.

Er zijn echter groepen mensen die zich vanwege hun geloofsovertuiging niet laten inenten. Een verplichte griepprik kan voor zulke groepen problematisch zijn. De keuze voor een prik moet daarom een vrije zijn.

Bovendien heb je zelfs als je bent gevaccineerd tegen de griep, geen honderd procent garantie dat je de griep niet krijgt. Kwetsbare groepen zijn met een verplichte griepprik dus nog steeds niet volledig beschermd tegen de griep.

De jaarlijkse griepprik moet verplicht worden. Wat vindt u?

Eens: 25 procent
Oneens: 75 procent

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie