Poll week 39 2017

28-9-2017 door: Redactie
Hoge boetes voor telefoongebruik onderweg zijn terecht

Onlangs startte provincie Limburg de campagne ‘Onderweg ben ik Offline’, die als doel heeft om het smartphonegebruik achter het stuur te stoppen.

Het gebruik van een smartphone tijdens het autorijden of op de fiets is levensgevaarlijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere weggebruikers. Het komt helaas niet zelden voor dat er dodelijke verkeersongelukken gebeuren doordat mensen te druk zijn met hun mobieltje en hun aandacht niet op de weg hebben gericht. Waarom zouden mensen dus überhaupt hun mobiel gebruiken achter het stuur? Een appje kan best even wachten tot je aan bent gekomen op de plaats van bestemming. En mocht het te moeilijk zijn om de verleiding te weerstaan, kun je je mobiel best op stil of zelfs uitzetten. Met hoge boetes leren mensen het misschien af.

Maar tegenwoordig is er zo veel dat af kan leiden tijdens het rijden. De autoradio bijvoorbeeld, en die gaan we toch niet verbieden. Bovendien fungeren mobiele telefoons voor veel mensen ook als navigatie, iets wat je ook moeilijk kunt beboeten. En mobiele telefoongebruik levert daarnaast ook lang niet altijd gevaar op de weg: als je voor een stoplicht stilstaat en even een belangrijk appje beantwoordt of als je in de file staat en je baas laat weten dat je wat later komt, dan is dat toch niet per se onveilig? Je moet je mobiel natuurlijk niet te pas en te onpas gebruiken achter het stuur, maar als het geen gevaar oplevert, is het niet nodig om er boetes voor te geven. Hoge boetes voor telefoongebruik onderweg zijn terecht. Wat vindt u?

uitslag
eens 92 procent
oneens 8 procent

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie