Poll week 37 2017

14-9-2017 door: Redactie
Ik stap zonder aarzelen in een kermisattractie

Gemeente Horst aan de Maas gaat strenger controleren of kermisattracties veilig zijn. Elke exploitant die op een kermis in Horst aan de Maas staat, moet voortaan van tevoren een recent keuringsrapport kunnen overhandigen. Aanleiding daarvoor was een ongeluk op de kermis in Broekhuizen, waarbij twee meisjes gewond raakten toen hun karretje losschoot.

De nieuwe regels van de gemeente gaan met ingang van deze week in. De attracties op de kermis in Horst, die van zaterdag 16 tot en met woensdag 20 september plaatsvindt, zijn dus allemaal gekeurd. Als de controles zo verscherpt zijn, dan is de veiligheid van attracties wel gegarandeerd. Fijn dat we zonder zorgen naar de kermis kunnen.

Daarentegen kan het dus ook hier zomaar mis gaan. Verscherpte veiligheidsmaatregelen zijn er niet voor niets. Ik kan er niks aan doen, maar ik twijfel toch voordat ik een attractie in stap. Wellicht dat ik dit jaar zelfs wat attracties oversla.

Ik stap zonder aarzelen in een kermisattractie. Wat vindt u?

Uitslag
Eens 50%
Oneens 50%

Bespreking
De voor- en tegenstemmers van deze poll houden elkaar in evenwicht. De ene helft zegt zonder problemen in een kermisattractie te stappen, terwijl de ander helft toch wat aarzelingen heeft. Aanleiding voor deze poll was het bericht van gemeente Horst aan de Maas dat zij strenger gaat controleren of kermisattracties veilig zijn. Elke exploitant die op een kermis in Horst aan de Maas staat, moet voortaan van tevoren een recent keuringsrapport kunnen overhandigen. Aanleiding daarvoor was een ongeluk op de kermis in Broekhuizen, waarbij twee meisjes gewond raakten toen hun karretje losschoot.

Als de controles zo verscherpt zijn, dan is de veiligheid van attracties we gegarandeerd. Fijn dat we zonder zorgen naar de kermis kunnen, vindt 50 procent.

De andere helft ziet dit anders. Verscherpte veiligheidsmaatregelen zijn er niet voor niets. En geven ze wel garanties? Bewust of onbewust twijfelt de andere 50 procent wel even voordat ze in een attractie stapt.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie