Poll week 28 2017

13-7-2017 door: Redactie
Goed dat sigaretten uit zicht worden gelegd

Staatssecretaris Van Rijn werkt aan een verbod tegen het uitstallen van sigaretten. Sigarettenautomaten zullen verdwijnen uit de horeca en supermarkten en tankstations mogen de sigaretten niet meer in het zicht van klanten neerleggen. Het verbod gaat in 2022 in.

Het verbod is een van de maatregelen die de staatssecretaris neemt om ervoor te zorgen dat onder andere jongeren niet gaan roken. Eerder al verbood hij aandachtstrekkende elementen zoals glitters en opvallende kleuren op verpakkingen. Heel goed dat de sigaretten nu niet meer in het zicht mogen liggen.
Dat brengt mensen toch minder in de verleiding. Voor jongeren kan het een hogere drempel betekenen om sigaretten te gaan kopen. En hoe minder mensen roken, hoe beter.

Aan de andere kant, mensen die willen gaan roken, die kopen toch wel sigaretten. Het is niet de plek in de winkel die mensen doet besluiten of ze de rookwaar kopen of niet. Een winkelier verbieden zijn verkoopwaar te tonen, is natuurlijk best een beetje vreemd.

Het is goed dat sigaretten uit het zicht geplaatst worden. Wat vindt u?

Uitslag
Eens 83%
Oneens 17%

Bespreking
Een grote meerderheid van de stemmers, 84 procent, zou sigaretten in winkels en horeca liever uit het zicht zien verdwijnen. Zij reageren daarmee op een verbod dat staatssecretaris Van Rijn wil instellen. Sigarettenautomaten zullen verdwijnen uit de horeca en supermarkten en tankstations mogen de sigaretten niet meer in het zicht van klanten neerleggen. Het verbod gaat in 2022 in.

Het verbod is een van de maatregelen die de staatssecretaris neemt om ervoor te zorgen dat onder andere jongeren niet gaan roken. Eerder al verbood hij aandachtstrekkende elementen zoals glitters en opvallende kleuren op verpakkingen. Heel goed dat de sigaretten nu niet meer in het zicht mogen liggen, vindt het merendeel. Dat brengt mensen toch minder in de verleiding.

De overige 16 procent denkt dat dit geen zin heeft. Mensen die willen gaan roken, die kopen toch wel sigaretten. Het is niet de plek in de winkel die mensen doet besluiten of ze de rookwaar kopen of niet. En een winkelier verbieden zijn verkoopwaar te tonen, is natuurlijk best een beetje vreemd.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie