Poll week 24 2018

14-6-2018 door: Redactie
Camera’s zijn niet de oplossing bij Roeffen Mart

Speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst wordt voortaan bewaakt met camera’s. De stichting hoopt hiermee het vandalisme een halt toe te roepen. De afgelopen maanden is de speeltuin in Grubbenvorst herhaaldelijk slachtoffer geweest van diefstal en vandalisme. Zo werden er tot tweemaal toe dure schommels gestolen en werd er een klimbrug in brand gestoken. De kosten liepen op en ook bij de vrijwilligers zakte de moed in de schoenen. Iedereen was het er over eens dat er iets gedaan moest worden en die oplossing is er nu in de vorm van bewakingscamera’s.

Een goede zet, want het effect van deze camera’s is tweeledig. Enerzijds schrikt het potentiele vandalen af. Die laten zich natuurlijk niet zo maar op de camera vastleggen en zien er nu waarschijnlijk van af. Anderzijds, mocht het opnieuw gebeuren, dan hebben ze beelden van de daders.

Maar aan de andere kant heb je ook weer te maken met de privacy van bezoekers, die nu te dupe gaat vanwege de baldadigheid van een stel vandalen. Daarnaast is het ook gewoon absurd dat een speeltuin op die manier bewaakt moet worden. Dat zou eigenlijk niet nodig moeten zijn. En daarbij, door het publiekelijk aan te kondigen, jaag je de daders alleen maar weg naar een andere plaats, zonder dat het probleem daadwerkelijk bij de kladden gevat wordt. Welke speeltuin wordt het volgende slachtoffer?

Camera’s zijn niet de oplossing bij Roeffen Mart. Wat vindt u?

Uitslag
Eens 47 procent
Oneens 53 procent

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie