Poll week 17 2018

26-4-2018 door: Redactie
Ook rookruimtes moeten verboden worden

Het rookverbod in de horeca wordt steeds beter nageleefd. Dat blijkt uit recent onderzoek van onderzoeksbureau Intraval in opdracht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Ruim 90 procent van de onderzochte cafés en discotheken blijkt echt rookvrij. Roken in de horeca is verboden omdat alle bezoekers en werknemers recht hebben op een rookvrije omgeving.

Een aantal uitgaansgelegenheden hanteert echter nog een zogenaamde rookruimte: een ruimte waar bezoekers wel mogen roken en die afgesloten is van de rest van de gelegenheid. Vaak komt hier ook geen bediening, omdat personeel recht heeft op een rookvrije werkplek. Er is nu echter ook een roep om deze rookruimtes ook te verbieden. Ze moedigen de laatste rokers alleen maar aan om hun gedrag voort te zetten en creëren een soort ‘solidariteit’ onder rokers die samen in de ruimte zitten. Stoppen wordt daardoor ontmoedigd. Daarnaast moet zo’n ruimte ook schoongemaakt worden, en dat is natuurlijk nooit een ‘rookvrije’ werkplek.

Daarentegen zou het afschaffen van rookruimtes wel heel ver gaan en is het een ultiem bewijs van de betutteling van onze regering: mensen hebben nog altijd de vrijheid om zelf te kiezen of ze gaan roken of niet. Horecagelegenheden zouden ook zelf de keuze moeten hebben of ze een rookruimte aanbieden of niet. Rokers nog verder in het gedrang brengen werkt alleen maar averechts, daar gaan echt niet meer mensen van stoppen.

Ook rookruimtes moeten verboden worden. Wat vindt u?

Eens: 51procent
Oneens: 49 procent

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie