Poll week 13 2017

30-3-2017 door: Redactie
Rookverbod in wachtrijen pretpark goed idee

Bij attractiepark Toverland in Sevenum is het net als bij twintig andere pretparken in het land verboden om te roken in de wachtrij voor een attractie. Zo willen de parken bezoekers beschermen tegen de schadelijke gevolgen van sigarettenrook. Niet alleen Toverland, maar alle 21 pretparken van de Club van Elf, de vereniging van de grote dagattracties in Nederland, doen mee met het verbod. De meningen over dit rookverbod zijn verdeeld.

Een goed idee, vinden sommigen. Sigarettenrook is schadelijk, dat weten we inmiddels al lang. Een wachtrij waarin bezoekers in feite geen kant op kunnen is eigenlijk hetzelfde als een binnenruimte, waar roken ook al verboden is. Door het roken te verbieden hoeven andere bezoekers en vooral kinderen niet meer noodgedwongen sigarettenrook in te ademen. Dat is namelijk niet alleen vies, maar ook nog eens schadelijk voor je gezondheid.

Aan de andere kant is het ook wel betuttelend om roken in wachtrijen buiten te gaan verbieden. Er zijn al zoveel plekken waar je niet mag roken, en dan mag het buiten ineens ook al niet meer. Op een terrasje mag het toch ook nog gewoon? En zo’n wachttijd kan op drukke zomerse dagen nog wel eens flink oplopen, dan is het vervelend voor mensen als ze niet even een sigaretje op kunnen steken.

Rookverbod in wachtrijen pretpark goed idee. Wat vindt u?

Uitslag
Eens 91%
Oneens 9%

Bespreking
Bij attractiepark Toverland in Sevenum is het net als bij twintig andere pretparken in het land verboden om te roken in de wachtrij voor een attractie. Zo willen de parken bezoekers beschermen tegen de schadelijke gevolgen van sigarettenrook. Niet alleen Toverland, maar alle 21 pretparken van de Club van Elf, de vereniging van de grote dagattracties in Nederland, doen mee met het verbod. De overgrote meerderheid van de stemmers op onze poll, 91 procent, vindt dit een goed idee. Door het roken te verbieden hoeven andere bezoekers en vooral kinderen niet meer noodgedwongen sigarettenrook in te ademen, vinden zij. Sigarettenrook is schadelijk, dat weten we inmiddels al lang.

De overige 9 procent vindt dit toch wel erg betuttelend. Er zijn al zoveel plekken waar je niet mag roken, en dan mag het buiten ineens ook al niet meer. Waar kun je als roker dan nog rustig een sigaretje opsteken? Zo wordt het de rokers wel steeds lastiger gemaakt.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie