Poll week 12 2017

23-3-2017 door: Redactie
Andere culturen leren kennen kan ook in Nederland

Op het Dendron College wordt veel aandacht besteedt aan het thema Internationalisering. Zo is een groepje leerlingen begin deze maand naar Senegal geweest met Sotos (Stichting Ontwikkeling Technisch Onderwijs Senegal), waar zij op een school gekoppeld werden aan een Senegalese buddy om zo van elkaars cultuur te leren. En leren van elkaars cultuur, dat is een belangrijk thema voor leerlingen van een middelbare school. Horizonverbreding, noemen ze dat op het Dendron College. Met alle internationale activiteiten wil de school bijdragen aan de vorming van het Europees burgerschap van elke leerling.

Maar om van elkaar of andermans cultuur te leren hoeven leerlingen
misschien wel helemaal niet het land uit. In Nederland hebben we tegenwoordig een multiculturele samenleving en ook hier weten we misschien te weinig van elkaars achtergrond af. In plaats van naar Afrika te gaan om daar te leren over Senegal, is het voor middelbare scholieren wellicht wel nuttiger om meer te leren over mensen die in hun eigen buurt wonen, maar uit een andere cultuur komen. En wat dacht je van culturele verschillen tussen gezinnen die altijd al hier in Nederland wonen? Een uitwisseling met stadskinderen uit Amsterdam, of een basisschool in Groningen kan ook veel inzichten opleveren.

Andere culturen leren kennen kan ook in Nederland. Wat vindt u?

Uitslag
Eens 74%
Oneens 26%

Bespreking
Om van elkaar of andermans cultuur te leren hoeven leerlingen van bijvoorbeeld het Dendron College misschien wel helemaal niet het land uit. Dat vindt althans 74 procent van de stemmers op onze poll van twee weken geleden. Op de middelbare school wordt veel aandacht besteed aan het thema Internationalisering. Zo is een groepje leerlingen begin deze maand naar Senegal geweest met Sotos (Stichting Ontwikkeling Technisch Onderwijs Senegal) om zo van elkaars cultuur te leren. In Nederland hebben we tegenwoordig een multiculturele samenleving en ook hier weten we misschien te weinig van elkaars achtergrond af. De meerderheid van de stemmers denkt dat het daarom helemaal niet nodig is om zo ver te reizen. In plaats van naar Afrika te gaan om daar te leren over Senegal, is het voor middelbare scholieren wellicht wel nuttiger om meer te leren over mensen die in hun eigen buurt wonen, maar uit een andere cultuur komen. De overige 26 procent ziet wel iets in deze manier van horizonverbreding.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie