Podotherapie Hermanns

12-5-2017 Advertorial
In 2002 legde podotherapeut Yvonne Hermanns de basis voor Podotherapie Hermanns. Sindsdien is deze onderneming flink gegroeid en heeft inmiddels 75 vestigingen verspreid over Limburg, Brabant en Zeeland.
maskTop
Podotherapie Hermanns
maskBottom

Een van de belangrijkste kwaliteitspunten van Podotherapie Hermanns is het feit dat ze nauw samen­werkt met andere disciplines in de zorg, zoals fysio­therapeuten, manueeltherapeuten maar ook bijvoorbeeld pedicures. Deze samenwerking zorgt voor snelle hulp­verlening voor de patiënten en een optimale zorg door overleg met haar samenwerkingspartners.

Podotherapie in Horst aan de Maas

Met haar hoofdlocatie in Horst en nevenlocaties in Grubbenvorst, Sevenum en Meerlo is Podotherapie Hermanns goed vertegenwoordigd in de gemeente Horst aan de Maas. Stan Kessels is 5 dagen per week werkzaam op de hoofdlocatie in Horst. ‘Een podotherapeut behandelt de meest uiteenlopende klachten aan het bewegingsapparaat, hierbij moet je denken aan klachten aan de voeten, benen, knieën, heupen en de onderrug. Vaak worden deze klachten veroorzaakt door een verkeerde voetstand’, aldus Stan Kessels.

Podotherapie voor u

‘Veel mensen denken dat wij alleen steunzolen maken, maar we doen zoveel meer. Wij kijken niet alleen naar de stand van het bewegingsapparaat, maar ook afwijkende teenstanden en nagelproblematiek. Daarnaast zijn we opgeleid in het geven van schoenadviezen, sportadviezen en verhelpen we klachten door middel van oefeningen.’ ‘Wij zien een diversiteit aan patiënten. Van jong tot oud, van (top)sporters tot mensen met diabetes of reuma. Door middel van een uitgebreid onderzoek achterhalen we het probleem van de klachten en wordt therapie op maat toegepast. Dit kan een tijdelijke therapie zijn zoals een vilttherapie of taping, of een blijvende zoals een steunzool.’

Amputaties bij diabeten

Ook mensen met diabetes komen tegenwoordig bij een podotherapeut om hun voeten te controleren.
‘We verrichten screeningen bij mensen met diabetes. Hierbij controleren we de voeten en kijken we onder andere of er drukplekken aanwezig zijn. Als deze aanwezig zijn, kan dat leiden tot wonden en in het ergste geval tot amputaties. Door de voeten goed te controleren en door een betere drukverdeling te realiseren kan dit voorkomen worden. Podotherapeuten en pedicures werken tegen­woordig heel nauw samen en zorgen er zo voor dat de kans op wonden zo klein mogelijk is en de signalering zo snel mogelijk wordt opgevolgd.’

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie