Petitie voor behoud toeristisch informatiepunt

5-4-2018 door: Redactie
De vrijwilligers van het Toeristisch Infopunt Horst aan de Maas zijn een petitie gestart om de sluiting van hun kantoor in Horst te voorkomen. De petitie heeft inmiddels 212 handtekeningen opgeleverd.

Gemeente Horst aan de Maas wil samen met onder andere het Toeristisch Platform en de recreatieondernemers de lokale toeristische informatievoorziening verbeteren. Een van de voorstellen die hier uit voort is gekomen, is te stoppen met de huidige VVV-formule. Dat betekent onder meer dat het VVV-kantoor in Horst wordt gesloten. Een vast informatiepunt sluit niet meer aan bij de behoefte, aldus de gemeente.
De vrijwilligers van het punt aan de Steenstraat in Horst zijn het hier niet mee eens. “We vinden het heel vreemd dat een gemeente die toerisme als speerpunt heeft en waarvan de economische waarde gigantisch is, een informatiepunt wil sluiten. Dat vinden wij niet getuigen van goed gastheerschap”, zegt Dick Seuren namens de vrijwilligers. Het idee van de gemeente om een mobiel promotieteam in te stellen om zo toeristen actief te benaderen op bijvoorbeeld de parken, ziet Seuren wel zitten. “Dat juichen we toe. Daarnaast vinden we het echter wel belangrijk dat er nog een fysiek punt is waar de mensen gewoon binnen kunnen stappen voor toeristische informatie. Vernieuwing is goed, maar gooi een oud paar schoenen niet weg voordat je de nieuwe hebt ingelopen. Misschien dat we over twee jaar zeggen: het mobiel promotieteam werkt goed en in combinatie met een website die alle informatie geeft, is het voldoende. Dan kan alsnog het kantoor sluiten.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie