Peeters pent

27-7-2017 door: Redactie
Daar staan we, wachtend op het Hauptbahnhof in Keulen. Mijn vriendin en ik pakken de trein om te ontsnappen aan ons ’saaie’ Nederland en ons een weg te banen door het zuidoosten van Europa.

Net als bij de NS lijkt Deutsche Bahn het ook niet zo nauw te nemen met vertrek­tijden en een klein uur later dan gepland zitten we in de nachttrein naar Wenen. Onze reis­genoten blijken Lisa en Dory te zijn, twee Oostenrijksen die onderweg naar huis zijn. Ze komen van Nederland af en met nog een kilo kaas in de rugzak kan Lisa geen kaas meer zien.

Onder het genot van de door hen aangeboden Amsterdamse wijn met cola, een Oostenrijkse mix, vertellen ze dat het hostel in Amsterdam hun leukste hostel van hun reis was. Maar ze vinden Amsterdam wel een dure stad. We komen op het onderwerp studentenkamers en op de vraag wat ik betaal antwoord ik half-trots dat ik voor 300 euro 17 vierkante meter heb. Hun reactie liegt er niet om. ”Zó veel?” Blijkbaar is niet alles duur in Wenen.

Na een middagje in de Oostenrijkse hoofdstad nemen we de trein naar Bratislava. In het hostel daar ontmoeten we een Brit wiens reis hem in Nederland bracht. Hij begint direct te vertellen over hoe geweldig hij Nederland vindt. Maar dat is niet vanwege de drank, drugs of Wallen. Hij houdt van mooie dingen en met windmolens en veel bloemen blijkt Nederland die te hebben.

Bij onze volgende stop, Budapest, ontmoeten we een backpackster die beweert dat Rotterdam de mooiste stad is waar ze geweest is. Iets dat voor ons moeilijk te geloven is vanuit een stad als Budapest. Ondertussen reizen we bijna naar Boekarest en vragen we ons af wat deze reis ons nog meer gaat leren over Nederland.

Bas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie