Paintballtoernooi bij OJC Merlin

10-8-2014 door: Redactie
OJC Merlin organiseerde op zaterdag 8 augustus een paintballtoernooi voor haar leden. In twee teams gingen de mannen van de jongerensoos de strijd met elkaar aan. De uiteindelijke prijs? “Waarschijnlijk een biertje,” aldus de organisatie.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Kaïn Verberne uit Meerlo is verantwoordelijk voor de sportieve activiteiten van OJC Merlin. Hij vertelt: “We doen ieder jaar als soos een aantal sportactiviteiten. Er doen genoeg mensen mee om twee teams te maken en een wedstrijd te doen. Maar het is puur voor de lol, hoor. We hebben geen speciale prijs of iets dergelijks.” En waarom paintball? “Omdat het ruig is: op elkaar schieten, adrenaline, daar houden wij van.”

Op het grasveld achter het soosgebouw hebben de mannen van OJC Merlin een paintball speelveld opgebouwd, compleet met autowrak, pallets en aan weerszijden van het veld een bos om je in te verschuilen. Het toernooi gaat tussen team blauw en team rood, die ieder een vlag in het bos verstoppen die veroverd moet worden. Kaïn: “We hebben 8.000 verfkogels en als die op zijn, zijn we klaar. Maar dat is wel genoeg om een paar wedstrijdjes te doen.”

Dan is het tijd om te beginnen. De overalls gaan aan, de maskers worden opgezet en de wapens worden geladen. Als de toeter met het beginsignaal klinkt, hebben beide teams zich al verdekt opgesteld in de bossen. Vanuit de zijlijn proberen de toeschouwers te ontdekken waar iedereen zich verstopt heeft en wie nu eigenlijk wie is, want dat is nog niet zo gemakkelijk te zien met die maskers op. “Ren dan, durven jullie niet!” wordt er geroepen. “Als jullie in positie blijven liggen, winnen jullie nooit!” Actie, dat willen ze zien.

Na de eerste wedstrijd is het 1-0 voor team rood. Was er nog enige tactiek in het spel? “Nee, gewoon lekker schieten”, aldus een deelnemer. Er worden verfballen bijgekocht en de mannen vertrekken weer naar het speelveld, op naar nog een spel.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie