Horsterse in de race voor Expeditie Robinson

8-3-2018 door: Redactie
Het RTL-5 programma Expeditie Robinson had vorig jaar al twee Horstenaren in de race voor deelname. Dit jaar waagt Dominique Hazeleger (21) uit Horst een poging. Door het maken van zeven filmpjes in zeven weken hoopt ze genoeg stemmen te bemachtigen om deel te nemen aan de expeditie.
maskTop
Horsterse in de race voor Expeditie Robinson
maskBottom

Tijdens het programma moeten zestien mensen proberen te overleven op een onbewoond eiland. De deelnemers doen proeven om zo lang mogelijk in het spel te blijven en iedere aflevering wordt er door de eilandbewoners één deelnemer naar huis gestemd. “Al sinds ik klein ben, wil ik geen enkele Expeditie Robinson-aflevering missen. Meedoen heb ik altijd al gewild, dat is echt een kinderdroom.” Vorig jaar mochten er voor het eerst sinds acht jaar vier niet-BN’ers meedoen met de expeditie. Dit jaar is dat aantal uitgebreid naar zeven. “Vorig jaar zag ik het te laat”, vertelt Dominique. “Toen ging het helaas niet meer. Dit jaar heb ik geen moment getwijfeld en heb ik me meteen opgegeven.”

Die opgave wil echter nog niet zeggen dat Dominique zomaar in het programma zit. Slechts een klein aantal mensen wordt geselecteerd. Daar gaat een flinke procedure aan vooraf. “Zeven weken lang krijgen de kandidaat-deelnemers elke week een opdracht voor het maken van een filmpje. Zo heb ik al een filmpje gemaakt waarbij ik al hangend moest vertellen waarom ik mee wil op expeditie. Iedere week zijn er zeven mensen met de meeste stemmen”, legt ze uit. “Zij mogen mee op castingweekend. Op basis van die stemmen gaan er in totaal dus 49 mensen mee op dat weekend. Daarnaast worden er door een vakjury nog eens 51 kandidaten geselecteerd op basis van hun filmpjes. Dus dat is ook iets waar ik me echt op probeer te focussen, op originaliteit en verhaal.” “Ik ben een doorzetter, hou van spelletjes, ben sportief en ben gek op avontuur”, vertelt Dominique. “Dat zijn kwaliteiten die passen bij een Robinson.”

Dat avontuurlijke komt onder andere tot uiting in Dominiques reislust. “Ik ben al twee jaar heel veel onderweg. Zo heb ik lang in Australië gewoond en gewerkt en heb ik gebackpackt door Sri Lanka en Indonesië. Binnenkort vertrek ik weer voor een reis, eerst naar Australië en dan door Zuidoost-Azië.” Ook haar sportieve kant ziet ze als een voordeel voor haar kansen om in de expeditie te komen. “Ik doe al jaren aan jiu jitsu, ik bootcamp en ik sport regelmatig in de sportschool. Zo ben ik toch wel zeker vijf à zes dagen in de week bezig met sport.” Inmiddels zijn er twee stemrondes voorbij en liggen er dus nog vijf in het vooruitzicht. “De rest van de filmpjes ga ik maken tijdens mijn reis.” Daar heeft ze veel zin in. “De reacties die ik van iedereen krijg zijn heel positief. Veel mensen zeggen bijvoorbeeld dat ze de filmpjes leuk vinden en dat ze me ook wel in het programma zien.” Dat motiveert haar enorm. “Ik heb de keuze gemaakt om dit te doen en nu wil ik er ook vol voor gaan.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie