Opening evenemententerrein hippische zone

26-4-2017 door: Redactie
Met tientallen toeschouwers, ge´nteresseerden en mensen uit de paardenwereld werd op zaterdag 22 april de nieuwe naam van het Hippische Zone Park in Kronenberg onthuld. De naam Grandorse is afgeleid van de woorden grand, horse en endorse. Omdat het evenemententerrein behoort tot een de grootste van Europa, is voor deze naam gekozen.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

De naam was eerst hippisch centrum, maar er werd gezocht naar een internationaal klinkende naam. De nieuwe naam Grandorse werd onthuld op een podium midden in het park door wethouder Paul Driessen van gemeente Horst aan de Maas en gedupeerde Ger Koopmans van provincie Limburg. Het logo wordt gevormd door een houten kunstwerk gemaakt door woodcarver Sander Boom uit Vaassen. Gedupeerde Ger Koopmans laat weten ontzettend trots te zijn: “Dit bevestigt dat Limburg de paardensportprovincie van Nederland is. In Brabant gebeurt van alles, in Overijsel en ook over de grens in Duitsland. Dit gebied is op de wereldschaal maar een postzegel, maar hier is het op paardensportgebied, op alle punten samen te doen.”

Bezoekers die bij de onthulling zijn, vinden het nieuwe logo fantastisch. “Niet normaal, dit had ik niet verwacht”, zegt Anita Makreels uit Zutphen. “Wat een prachtig werk. Het is gewoon schitterend.” Anita is nog nooit op het terrein geweest. “Wat is het immens. Alles ziet er chique uit. Eigenlijk precies waar deze sport voor staat.” Ook Jasper Rongen uit Kronenberg is apetrots op de nieuwe naam. “Eindelijk wat meer duidelijkheid. Zo wordt Kronenberg ook weer mooi op de kaart gezet. Daar ben ik best trots op als paardenkenner en Kronenberger.”

Op het terrein werd niet alleen de naam onthuld van Grandorse. Ook werden er menwedstrijden gereden. Onder andere werd er gestreden om de Nederlandse titel. Het weer zat niet echt mee, het was koud, maar de toeschouwers lieten dit niet zien. Over de reling van het middelste ­menveld staat Anja Lucassen uit Sevenum: “Het weer is inderdaad slecht, maar dat weerhoudt mij echt niet om vandaag een dagje te komen kijken. Ik volg veel races op de voet en ben dus een enorme fan van de mensport. Dat er dan vandaag ook nog eens de naam van Grandorse werd onthuld, is mooi meegenomen.”

Disclaimer | Copyrightę 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie