Open dag Omroep Reindonk

7-6-2012 door: Redactie
Streekomroep Reindonk zette zondag 3 juni van 10.00 tot 13.00 uur de deuren van haar studio open voor ge´nteresseerden. Tientallen bezoekers namen een kijkje in de keuken waar lokale radio, televisie, internet en kabelkrant wordt gemaakt.

Bij Omroep Reindonk zetten verschillende vrijwilligers zich dagelijks in voor de omroep. “We hebben hier een complete tv-studio met een eigen regiekamer”, zegt Fieke Meijers. Zij is een van de vaste presentatrices van het actualiteitenprogramma Focus, dat tweewekelijks wordt opgenomen en gedurende de rest van de week wordt uitgezonden. Voor deze ene keer mag de jonge Quinty achter de desk plaatsnemen en haar presentatiedebuut maken. Misschien dat deze jongedame de volgende vrijwilliger is die haar steentje zal bijdragen aan de omroep. Als een volleerd presentatrice leest ze haar tekst van de zelfgemaakte autocue. “Alles in deze studio hebben we zelf gemaakt. Met vele vrijwilligers halen we ook veel expertise in huis”, zegt Fieke.

De verschillende studio’s zien er allemaal zeer professioneel uit. In de radiostudio’s konden de bezoekers live meekijken met het programma Wekkerradio van Veronique Klaassen en Louis Vullings. Zo krijg je als bezoeker een gezicht bij de stem, die je vaker op de radio hoort.

Medewerker Peter Trienekens werkt in het dagelijks leven parttime als financieel medewerker en maakt in de overige uren een radioprogramma. “Op vrijdagmiddag ga ik naar de studio’s en in vier uur tijd neem ik ruim twaalf uur radio op voor de volgende week.” Op deze manier kan de omroep overdag toch eigen programma’s uitzenden.

Huub Craenmehr van de afdeling techniek geeft uitleg over de uitzendstraat. Er knipperen allerlei lampjes op grote kasten vol computers. “Dit blok stuurt de audio van de radio aan. En als deze uit staat, heeft niemand meer ontvangst op het digitaal kanaal.” 

Disclaimer | Copyrightę 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie