Open dag Lambertuskerk Horst

7-7-2016 door: Redactie
De Lambertuskerk in Horst opende zondag 3 juli haar deuren voor iedereen die zin had om achter de schermen te kijken bij de kerk. De hele dag waren allerlei activiteiten te doen waaronder een veiling, bezichtigen van beelden, schminken voor de kinderen en de kerktoren was zelfs open voor het publiek.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

De aftrap van de dag begon zoals elke zondag met een heilige mis. In de mis werd een nieuw beeld tentoongesteld. Deken Graaf Woutering vertelt dat het een speciaal beeld is. “Het is een marmeren beeld dat de Heilige Barbara voorstelt. Dit beeld heeft al in een andere kerk gestaan. Helaas is deze kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog vernield. Alleen de muur met de Heilige Barbara bleef staan. Het beeld heeft heel lang op zolder gestaan, maar is nu gerestaureerd en dus in onze kerk geplaatst. Wij zijn er hartstikke blij mee.”

’s Middags was er een speurtocht door de kerk voor de kinderen. Ze konden geschminkt worden en konden knutselen. Daarnaast was de kerktoren een beperkte tijd open voor bezoekers. Troubadour Math Craenmehr speelde in de kerk een aantal nummers. Daarbij werd er onverwachts een privéconcert weggeven door Craenmehr en een aantal bewoners van Dichterbij. “Het was heel zoet om te zien”, vertelt deken Graaf Woutering. “De bewoners gingen er helemaal in op.”

Op het einde van de open dag, werd er een speciale veiling gehouden. Er werden 74 producten geveild door veilingmeester en directeur van het Limburgs Museum Jos Schatorjé. De producten waren voornamelijk zelf gemaakt door Horstenaren. De opbrengst van de veiling ging naar stichting Diaconie Nu. Zij zetten zich in voor iedereen die het moeilijk vindt
om zijn plek te vinden in de maatschappij. Ondanks een geringe opkomst, is er samen met de veilingmeester 300 euro opgehaald.

Er werden onder meer zelfgemaakte poppen, beelden, schilderijen en een huiskamerconcert van Math Craenmehr geveild. Het laatste item dat geveild werd, was een speciaal en kostbaar beeld van Jezus Christus. Volgens de veilingmeester was alleen het glazen omhulsel al honderd euro waard. Uiteindelijk ging het beeld voor meer dan de helft van dat bedrag naar de nieuwe eigenaar.

Verder was de kerktoren open. Bezoekers konden genieten van het uitzicht in Horst. Math Craenmehr, troubadour, speelde de hele middag een hele reeks liedjes. Op het einde werd er nog een veiling gehouden. Daar werden artikelen verkocht die speciaal gemaakt zijn door Horstenaren. 

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie