Een mooi groen gazon!

8-2-2018 Advertorial
Als je over enkele maanden een mooi groen gazon wil dan is het nu de tijd om de eerste stap te zetten: Kalk strooien! Als je niets doet zullen mos en onkruid de overhand nemen en komen er kale plekken in het gazon. In plaats van mooi groen is het gazon meer geel van kleur.

Kalk strooien maakt de grond minder zuur. Hierdoor is het gras beter in staat om meststoffen op te nemen, waardoor het beter groeit en mos minder kans krijgt. Kalk is geen meststof maar zorgt ervoor dat voeding uit meststoffen goed wordt opgenomen. Het is dus altijd van belang om eerst kalk te strooien en daarna pas een gazonmeststof. Ideaal voor je gazongrond is een pH-waarde die tussen de 6,5 en 7 ligt. Mocht je niet zeker weten of je gazon kalk nodig heeft dan kun je de grond bij Welkoop gratis laten testen. Je ontvangt dan een advies op maat voor jouw gazon, deze meting is ook mogelijk voor een groente- en siertuin.

De beste tijd om kalk over je gazon te strooien is aan het begin van het jaar (februari of maart) en aan het einde van het jaar (oktober of november). Het gras wordt het mooiste groen als je 2x per jaar kalk strooit. In het voorjaar gebruik je bij voorkeur kalk die sneller werkt en oplost.

Om er zeker van te zijn dat zowel de kalk- als de meststof goed hun werk doen adviseren ik om tussen het moment van kalken en bemesten 4 weken aan te houden. Tegenwoordig bestaan er verschillende soorten kalk, waarbij je meststoffen kort na het bekalken kunt strooien. Bij het gebruik van speciale natuurlijke of organische meststoffen is het zelfs mogelijk om dezelfde dag kalk en meststof te strooien. Kalk strooien doe je met de hand of met een strooiwagen en dat herhaal je jaarlijks.

Gedurende het seizoen spoelt de kalk namelijk weg en wordt het opgenomen in de grond. Als vuistregel kun je hanteren dat je bij normaal onderhoud ongeveer 1 kilogram per 10 vierkante meter moet strooien. Kom voor meer informatie naar de winkel en dan krijg je een gratis persoonlijk advies.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie