Nieuwe generatie: Beatz and Bandz in Lottum

1-8-2013 door: Redactie
Het nieuwe festival Beatz and Bandz vindt plaats op zaterdag 3 en zondag 4 augustus in Lottum. Het festival biedt een podium voor zowel dj’s als bands. Beatz and Bandz laat zien dat ook in Lottum een nieuwe generatie is opgegroeid.
maskTop
Nieuwe generatie: Beatz and Bandz in Lottum
maskBottom

“Lottumers hebben toch een beetje het imago van zwartgeklede ‘metalheads’”, zegt Nick Vergeldt, één van de organisatoren van Beatz and Bandz. Deze metalheads waren onder anderen terug te vinden op het festival Weistock, dat decennia lang jaarlijks in Lottum plaatsvond. Weistock was een bandfestival, waar rock en metal de boventoon voerde. Maar toen Weistock steeds minder bezoekers trok, was het volgens een jongere generatie Lottumers tijd voor verandering.

“Ik heb niets tegen rock of metal”, zegt Nick, “Maar de tieners en begin twintigers in Lottum op dit moment gaan meer met hun tijd mee. In plaats van naar rock luisteren zij naar techno, dance of elektro en het zijn dit soort festivals die zij nu bezoeken. Ook in de Lottumse jongerensoos OJC Canix, die vaak gekoppeld werd met metal, is het op vrijdag vaak techno waarna de jongeren luisteren.” Om niemand te kort te doen, kozen zij voor een compromis: een bandpodium en een dj-set die langs elkaar bestaan.

Beatz and Bandz werd opgezet door tien jonge, enthousiaste leden van OJC Canix. “We staan compleet los van Weistock, alleen de locatie (de wei bij manege Hoogveld, red.) is hetzelfde”, zegt Ronald Thijssen, organisatielid. “We wilden vernieuwend zijn en gaan ons richten op de totaalbeleving van het festival. Zo willen we lichteffecten toevoegen aan de dj-sets en gaan we alles aankleden in de stijl van het jaarlijkse feestje Idiot Night: een beetje flauwekul.”

De bands, zoals 30 past 7, System Pilot en de Shagging Ponies, worden niet afgewisseld door de dj’s, omdat volgens de organisatie het publiek toch haar voorkeur heeft voor ofwel bands ofwel beats: “Wij verwachten dat de oudere generaties meer van de bands meepikken en de jeugd meer in het dj-gedeelte zal staan.” De dj’s die geprogrammeerd staan, zijn onder anderen Kid de Luca en de Beat Brothers.

De jongens hebben de intentie om van Beatz and Bandz een jaarlijks terugkerend festival te maken, waardoor zij hopen weer meer jeugd uit de regio te trekken. De trailer van Beatz and Bandz is te vinden op de facebookpagina van het festival: www.facebook.com/beatzandbandz.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie