Nieuwe activiteiten Bibliotheek Horst

27-8-2015 door: Redactie
Nieuwe activiteiten van start in Bibliotheek Horst. In BiblioNu Horst gaan na de zomer verschillende activiteiten van start. Leeskring Horst gaat weer verder, er vindt een expositie plaats van kunst van Jessica Mansvelt en er start een cursus Schrijven voor (klein)kinderen.

Het aantal lezers dat deelneemt aan leeskringen groeit, stelt BiblioNu. Ook in Horst is er een leeskring onder begeleiding van Marije Freriks. Deze gaat half september weer beginnen met boekbesprekingen. Tijdens boekbesprekingen wordt een boek besproken dat alle aanwezigen hebben gelezen. Er wordt dan dieper in gegaan op de inhoud van het boek en de persoonlijke beleving van mensen over het boek. De bedoeling is op deze manier het leesgenot te vergroten.

Daarnaast exposeert kunstenares Jessica Mansvelt van zondag 30 augustus tot maandag 28 september in Bibliotheek Horst. Mansvelt werkt met allerlei materialen waaronder afval, steen, hout, verf, draad, takken en papier. Ze doet er van alles mee: (be)schilderen, scheuren, plakken en lijmen. Toen Jessica haar baan verloor, heeft ze de sprong gewaagd en is ze voor zichzelf begonnen. Ze geeft cursussen en workshops in schilderen en beelden maken met afval en natuurlijke materialen. Hierbij gaat het vooral om het ontspannen en creatief bezig zijn.

Ook gaat de bibliotheek beginnen met het geven van een cursus Schrijven voor (klein)kinderen. Jetty Alards gaat op 5 woensdagen tussen september en november van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Horst een cursus creatief schrijven voor (groot)ouders verzorgen. Tijdens deze cursus staat de jonge lezer centraal. Welke uitleg is nodig om het verhaal te begrijpen? Hoe zorgt de schrijver ervoor dat de jonge lezer de omgeving voor zich ziet? En hoe kan er voor gezorgd worden dat het (klein)kind zich gaat inleven in de ouder of grootouder als hoofdpersoon? Elke deelnemer krijg persoonlijk advies. Als het verhaal af is, maakt Jetty er een boekje van. De eerste cursusdag is op woensdag 16 september.

Voor meer informatie over de activiteiten, kijk op www.biblionu.nl

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie