Nieuw onderhoudsplan accommodaties gerealiseerd

23-11-2017 door: Redactie
Gemeente Horst aan de Maas stelt in december het nieuwe onderhoudsplan voor accommodaties vast voor de komende tien jaar. Het onderhoud dat gepland stond voor de periode 2015-2017, is volgens de planning en binnen het beschikbare budget afgerond.

Het college legt de gemeenteraad in december een nieuw plan voor het onderhoud aan accommodaties voor. Daarin staat de planning voor het reguliere onderhoud aan de gemeentelijke accommodaties in de jaren 2018 tot en met 2027. Ger van Rensch, wethouder Accommodaties: “Het was een uitdaging om al het geplande onderhoud uit te voeren. Er was sprake van uitgesteld onderhoud uit voorgaande jaren. Die achterstand is ingehaald en we hebben alles zoals gepland in 2017 kunnen afronden.” Het onderhoud, zoals beschreven in het nieuwe onderhoudsplan, kost door de weggewerkte achterstand naar verwachting in totaal ruim 100.000 euro minder dan voorgaande jaren. Van Rensch: “Het restant wordt nu ingezet om een aantal gebouwen duurzamer te maken door het aanbrengen van isolatie en het installeren van zonnepanelen.”

De gevolgen van de toekomstplannen die de dorpen hebben opgesteld voor de lokale accommodaties zijn nog niet meegenomen in het nieuwe meerjarig onderhoudsplan.
Op basis van de besluiten die daarover in de komende tijd worden genomen, wordt het onderhoudsplan waar nodig aangepast.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie