NLdoet Horst aan de Maas

27-3-2014 door: Redactie
Voor de tiende keer organiseerde het Oranjefonds op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op die twee dagen staken in heel Nederland duizenden vrijwilligers met plezier de handen uit de mouwen om de klussen te doen die de organisaties normaal niet gedaan krijgen. Ook in Horst aan de Maas werd er druk geklust, maar liefst 25 maatschappelijke organisaties hadden zich aangemeld.
maskTop
NLdoet Horst aan de Maas
maskBottom

In Kronenberg hebben de bewoners van het woonerf de Wilg de handen ineengeslagen en werd het hele woonplein onder handen genomen. De grote bloembakken die hier voorheen stonden zijn weggehaald, net zoals de bank die ongeveer in het midden van het plein stond. De bloembakken worden verruild voor bloemperkjes met lavendel, buxus-boompjes en hortensia’s. Ook wordt de bank op een betere plaats neergezet en worden er parkeervakken gecreëerd.

De buurtbewoners lopen al jaren rond met het idee om het woonplein eens flink aan te pakken, nu is het dit jaar met behulp van de dorpsraad gelukt. Ze hebben naar eigen inzicht een verbeterd woonplein ingericht en gaan het na aanleg ook zelf bijhouden. De hele buurt is deze zaterdag dan ook druk aan het klussen om het plein diezelfde dag nog klaar te krijgen.

Ter ere van het 50-jarig jubileum van Jong Nederland Meterik, hebben een aantal vrijwilligers zaterdag de blokhut geverfd. De twee lange zijdes van de blokhut waren hoog nodig toe aan een verfbeurt. Al vroeg werd begonnen met het schuren van de houten muren en de kozijnen, die vervolgens weer in dezelfde kleuren bruin en wit werden geschilderd. Er werd hard doorgewerkt zodat de blokhut er tijdens het jubileumweekend van 9 en 10 mei weer als nieuw uitziet.

Ook in OJC Walhalla in Sevenum wordt druk gewerkt. Hier wordt de tuin onder handen genomen, de keuken verbouwd, de bar vernieuwd en de deuren worden gerepareerd. Het Walhalla wilde samen met jongeren, die interesse hebben om zich bij het jongerencentrum aan te melden als vrijwilliger, verschillende klusjes gaan doen. Door samen bezig te zijn, wil Walhalla hen de sfeer van het jongerencentrum laten proeven, zodat ze zich na deze dag aansluiten als vrijwilliger. In totaal heeft Walhalla ongeveer twintig vrijwilligers bij elkaar gekregen die samen de hele dag klusjes hebben gedaan.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie