Mogelijk toch tunnel bij station Horst-Sevenum

12-4-2017 door: Redactie
Er komt mogelijk toch een tunnel voor langzaam verkeer bij de spoorwegovergang bij station Horst-Sevenum. In eerste instantie zou deze tunnel volgens het ministerie van Infrastructuur en Milieu niet rendabel zijn, maar op verzoek van gemeente Horst aan de Maas is de tunnel nu toch opgenomen in de voorkeursvariant voor de overgang. Dat werd duidelijk tijdens een informatieavond over het station op maandagavond 10 april.
maskTop
Mogelijk toch tunnel bij station Horst-Sevenum
maskBottom

De variant die nu verder onderzocht gaat worden door het ministerie, ProRail, provincie Limburg en gemeente Horst aan de Maas bevat een tunnel voor langzaam verkeer onder het spoor en een rotonde ter hoogte van Stationsstraat 143. Vanuit die rotonde komt een nieuwe toegangsweg naar het station. Voor die toegangsweg zal de daar gelegen woning moeten wijken.

Vorig jaar gaf de gemeenteraad van Horst aan de Maas al aan dat zij ook graag de mogelijkheid van een tunnel zou willen onderzoeken, ondanks dat dit in eerste instantie als te duur was bestempeld. Door de fietsers en voetgangers te scheiden van het snellere verkeer, zou er een veiligere situatie ontstaan. “We wilden de tunnel toch in het ontwerp opnemen en dat is gelukt. De provincie is voorstander van de tunnel en ziet de meerwaarde ervan in. De tunnel kan ingevoegd worden in het ontwerp, waardoor ook ProRail akkoord is”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Over de financiering van de tunnel zijn de provincie en gemeente nog in gesprek met ProRail. Dit jaar is gepland dat het ontwerpvoorstel naar de gemeenteraad gaat. In 2019 zou dan gestart kunnen worden met de uitvoering.

Disclaimer | Copyrightę 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie