'Mensen inspireren met film en muziek'

9-8-2017 door: Redactie
Eddy Scurovskis (20) uit Horst was altijd al creatief. Naast zijn studie aan het Sint Lucas in Eindhoven, is hij nu bezig met een project waarin hij muziek en video combineert. Met dit project, dat eind dit jaar af moet zijn, wil hij zijn liefde voor creativiteit uiten en hoopt hij door te breken als artiest.
maskTop
'Mensen inspireren met film en muziek'
maskBottom

Eddy maakt al langer muziek. “Met mijn beste vriend Max van Wersch maakte ik eigen versies van bestaande nummers. Samen hadden we grootse plannen, maar hij is zijn eigen weg ingeslagen. Ik vond het zonde om te stoppen met muziek maken, dus ook ik ging mijn eigen weg.” Een half jaar geleden begon Eddy met het schrijven van nummers. Hij kocht een notitieboek waarin hij zijn ideeën opschreef. Hij vroeg zijn vriend Rick van Soest, die gitarist is, om hulp en zelf leerde hij werken met een muziekprogramma. Ook vond hij iemand die hem kon helpen met de drums, Pieter Stokking. Inmiddels zitten ze midden in het project. “De video van het eerste nummer komt bijna uit,” vertelt Eddy niet zonder trots.

Het project bestaat uit tien nummers, die allemaal een eigen verhaal vertellen en eigen video krijgen. Die video’s worden aan elkaar gekoppeld en uiteindelijk moet dit leiden tot een film, waarin Eddy zelf de hoofdrol heeft. “Ik heb voor de film een personage aangenomen met een rebels karakter. Hij is wat met zichzelf in gevecht en in de film krijg je een kijkje in zijn leven,” legt Eddy uit. “Het karakter is ontstaan vanuit mijzelf, maar ik heb er veel bij gefantaseerd.”

Het creatieve aspect van het project is wat Eddy het leukst vindt. “Creativiteit is een uitlaatklep,” vertelt hij, “en omdat dit echt mijn eigen project heb ik daarnaast alle vrijheid. Dat vind ik ook fijn.” Het maken van de film kost enorm veel tijd. “Ik ben er de hele dag mee bezig. Ik heb nu vakantie, maar ik denk wel dat ik het na de vakantie kan combineren met mijn opleiding. Alleen is het bijhouden van mijn sociale contacten wat lastig, omdat ik het gewoon heel druk heb. Maar dat heb ik er voor over. Dit project, en het visualiseren van wat ik al in mijn hoofd heb, is echt mijn passie.”

Eddy hoopt met dit project door te breken, zodat hij mensen kan inspireren. “Ik wil laten zien dat mensen zichzelf moeten zijn en moeten doen wat ze willen. Dat doe ik ook met dit project.” Als hij de film af heeft, naar schatting eind dit jaar, hoopt hij hem te kunnen presenteren in een theater. Ook wil hij op gaan treden met de combinatie muziek-video. “Dan wordt het ook echt entertainen,” zegt hij.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie