Melderslo wint Baas van Horst aan de Maas

8-5-2016 door: Redactie
In een aantal zonovergoten weilanden aan de Langstraat in Hegelsom vond op zaterdag 7 mei de tweede editie van Baas van Horst aan de Maas plaats. In totaal 24 teams uit 13 dorpen uit Horst aan de Maas streden om de felbegeerde titel. Uiteindelijk mocht team KPJ Melderslo zich ‘Baas van Horst aan de Maas 2016’ noemen.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Baas van Horst aan de Maas is een evenement voor jong en oud dat steun krijgt van gemeente Horst aan de Maas. Volgens organisatielid Janneke Kennis uit Kronenberg verbindt Baas van Horst aan de Maas de inwoners van de gemeente: “Met Baas van Horst aan de Maas willen we door sport, spel en strijd de sociale cohesie binnen de gemeente verbeteren.”

In zestien spellen moesten de verschillende teams zich afgelopen zaterdag bewijzen. De spellen, die bijna allemaal door verenigingen uit de regio zijn bedacht, waren stuk voor stuk ludiek. Er was veel diversiteit, van een levensgrote knikkerbaan tot een levende kamelenrace en waterbingo.

De Killerbees uit Hegelsom wonnen in 2015 de eerste editie van Baas van Horst aan de Maas. Daarmee waren ze dit jaar zowel gastheer als titelverdediger. Met dat laatste waren ze echter niet zo zeer bezig tijdens de dag.

Killerbees-coach Tinny Verhagen: “In de eerste plaats willen we natuurlijk een gezellige dag, we hoeven echt niet per se weer te winnen. Toch is er wel strijd en 100 procent inzet tijdens de spellen.” En dat was zeker niet alleen bij de Killerbees het geval. Over het gehele terrein waren zaterdag­middag de aanmoedigingskreten en yells van de verschillende teams te horen.

Naast de in totaal 470 deel­nemers trok Baas van Horst aan de Maas ook veel publiek. Rond 14.00 uur ‘s middags­ telde Baas van Horst aan de Maas zo’n vijfhonderd toeschouwers.
’s Avonds vond het feest Baaspop plaats, wat ook veel bezoekers trok. Tijdens Baaspop draaiden er diverse dj’s uit de regio en om 22.00 uur ‘s avonds werd de winnaar van Baas van Horst aan de Maas door burgemeester Kees van Rooij bekendgemaakt. Hoewel het team Little Steef & the Smokers uit Kronenberg nog even dichtbij leek te komen, moest dat het doen met een tweede plaats en ging het team KPJ Melderslo met de titel lopen. Melderslo mag zich nu een jaar lang Baas van Horst aan de Maas noemen. Volgend jaar wordt de derde editie van Baas van Horst aan de Maas in Melderslo gehouden. De organisatie van Baas van Horst aan de Maas zit nog vol ambities voor de toekomst. Organisatielid Piet Lenders uit Sevenum hoopt binnen een paar jaar alle dorpskernen vertegenwoordigd te zien. “Nu doen er dertien van de zestien dorpskernen uit Horst aan de Maas mee, sommige kernen zelfs met twee teams. We hopen dat in volgende jaren alle zestien dorpen met twee teams meedoen.” De organisatie zou het daarnaast geweldig vinden als er ooit een overkoepelend evenement georganiseerd kan worden, Baas van Limburg. “Alle gemeentes in Limburg houden dan hun voorronde en uiteindelijk strijden de winnaars van al die voorrondes tegen elkaar om Baas van Limburg te worden,” vertelt Piet. “Maar dat is echt nog maar een droom.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie