Meerijden met de Truckrun

9-4-2015 door: Redactie
Stichting Truckrun Horst organiseert dit jaar op zondag 12 april voor de zestiende keer de Truckrun in Horst aan de Maas. Meer dan 300 deelnemers met een beperking mogen die dag meerijden in een vrachtwagen. Onder die deelnemers bevindt zich ook Floris Aarts (21) uit Broekhuizen, die sinds hij in 2007 voor het eerst meereed met de Truckrun helemaal gek is van vrachtwagens.
maskTop
Meerijden met de Truckrun
maskBottom

“De eerste keer dat Floris meedeed, werd hij thuis opgehaald. Toen stopte de vrachtwagen hier voor de deur en kon Floris zo instappen”, vertellen Jacqueline en Paul, de ouders van Floris. Die eerste vrachtwagen was een Daf, weet Floris nog. “Hij vond het meteen hartstikke leuk. En sinds die tijd doet hij eigenlijk ieder jaar weer mee. Floris kijkt er telkens enorm naar uit”, zegt Jacqueline. Ze vervolgt: “We zijn ook heel blij dat dagen zoals deze worden georganiseerd. De Truckrun betekent heel veel voor de deelnemers en dan mogen we er best af en toe bij stil staan dat die vrachtwagenchauffeurs zomaar hun vrije weekend opofferen om een hele dag hiervoor op pad te gaan. Dat vinden wij echt geweldig.”

Als de dag van de Truckrun is aangebroken, gaat Floris ieder jaar heel vroeg samen met zijn vader naar het terrein waar de vrachtwagens staan opgesteld. Paul: “Dan zorgen we dat we er een uur van tevoren zijn, zodat we eerst nog even rustig rond kunnen lopen en naar de vrachtwagens kunnen kijken en kunnen beslissen met welke chauffeur Floris meegaat. Eigenlijk zijn ze allemaal gek met Floris, hij kan het met iedereen goed vinden. Soms mag hij voordat de run start nog even achter het stuur zitten, een beetje gas geven en op die hele zware toeter duwen. Dan voelt hij zich natuurlijk heel cool.”

Voor Floris maakt het niet zoveel uit in wat voor merk vrachtwagen hij meerijdt, die vindt hij allemaal wel mooi. “Maar vooral de Scania, Daf en Mack”, vertelt hij. Het belangrijkst voor hem is dat de vrachtwagen lekker hoog is. “Zodat ik goed kan kijken”, aldus Floris. Jacqueline voegt toe: “Floris vindt het fijn om heel veel te kunnen zien als hij in zo’n vrachtwagen zit. Dan heeft hij een mooi uitzicht. En het toeteren vindt hij natuurlijk ook super leuk.”

Als de vrachtwagen eenmaal is uitgezocht, dan wordt het nummer­ van de vrachtauto aan de hele familie doorgestuurd, vertelt Jacqueline. “We hebben familie en vrienden op veel plaatsen langs de route en die leven allemaal ontzettend mee ieder jaar. Zo staan er in Meterik, Tienray, Lottum altijd wel mensen te zwaaien voor Floris. Niet dat hij altijd terugzwaait hoor, hij heeft het soms ook te druk met om zich heen kijken. En in de vrachtwagen zelf is natuurlijk ook nog een hele boel te zien.” Floris voegt toe: “Een bed, een magnetron en zelfs een koffiezet­apparaat.” En onderweg kan Floris natuurlijk lekker kletsen met de chauffeur. Paul: “Samen hebben ze het altijd heel gezellig in de cabine. Alle deelnemers krijgen ook nog een lunchpakketje met een cadeautje erin, ze worden echt vreselijk verwend. Maar dat is juist zo leuk voor hen.”

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het weer zover voor Floris. Dan mag hij zijn Scania-shirt aantrekken en voor de achtste keer meerijden met de Truckrun.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie