Marieke ment

8-6-2017 door: Marieke
Ervan beschuldigd worden het laatste koekje te hebben gepakt, terwijl dat toch echt je broertje was of een bon wegens te hard rijden krijgen, terwijl je op de tijdstip heel ergens anders was: het is nooit leuk wanneer je ergens van wordt beschuldigd en het klopt niet.

Je wilt er dan toch alles aan doen om te bewijzen dat jij het niet was. Dat jij niet 15 kilometer te hard hebt gereden in een 50-kilometerzone, niet degene was die het laatste chocoladekoekje heeft gepakt en dat er ook niet gesjoemeld is bij de verkoop van een rijksmonument. Want dat is waar gemeente Horst aan de Maas en indirect wethouder Bob Vostermans van worden beschuldigd. Vragen die de verkoop van de Kasteelboerderij in Horst in 2015 al opriep, werden niet beantwoord. Volgens Andries Brantsma, die een zwartboek samenstelde over wat er volgens hem allemaal niet klopte aan de transactie, creëerde Vostermans ‘mist’ en een ‘rookgordijn’ en dat maakte hem achterdochtig.

Dat is me toch nogal wat. Natuurlijk, elk verhaal heeft twee kanten en zoals al tijdens de vergadering van de Commissie Samenleving werd opgemerkt, het zijn ook aannames. Maar toch, je zou denken dat het College van B&W zulke beschuldigingen graag recht wil zetten en uit wil leggen hoe het volgens haar wel is gegaan. En dan maakt het niets uit of er dan al in drie eerdere debatten over gediscussieerd is, zoals de wethouder maar blijft zeggen, de waarheid verdient toch een podium?

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie