Lintje voor Wout Hermans

6-6-2017 door: Redactie
Wout Hermans uit Broekhuizenvorst heeft op maandag 5 juni een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Kees van Rooij. Hij ontving het lintje op Kasteel Bleijenbeek voor zijn vrijwilligerswerk op het gebied van cultuurhistorie.
maskTop
Lintje voor Wout Hermans
maskBottom

Hermans was van 1989 tot 2003 bestuurslid en voorzitter van Stichting Kasteel Ooijen en één van de initiatiefnemers om het kasteel in volle glorie te laten verrijzen. Daarnaast is hij de drijvende kracht achter Stichting Vrienden van Kasteel Ooijen, die nog steeds soortgelijke doelen ondersteunt met restanten van de financiering van Kasteel Ooijen. Vanaf 2009 is de hij actief voor Stichting Kasteelruïne Bleijenbeek als bestuurslid en projectleider. Hij heeft een bepalende en sturende rol gespeeld bij de consolidatie en verder ontwikkeling van kasteelruïne Bleijenbeek.

Sinds 2010 is Wout Hermans actief betrokken bij Stichting Kasteel Huys ter Horst in verschillende hoedanigheden, als bestuurslid, lid van de gemeentelijke commissie visievorming Kasteel en Kasteelpark ter Horst, lid van de commissie visievorming Plaats Kasteel in de Sportzone en tot op heden als voorzitter van de commissie uitbreiding en herbouw kasteelruïne en voorburcht Huys ter Horst. Ook was hij
van 2002 tot 2013 bestuurslid van Klassiek op Locatie en van 2008 tot 2013 voorzitter van Vrienden van Klassiek op Locatie. Deze stichting organiseert klassieke concerten op bijzondere (cultuurhistorische) locaties in Noord-Limburg. Bovendien was hij acht jaar voorzitter van het bestuur van Basisschool de Schakel in Broekhuizen.

Voor deze verdiensten werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie