Lintje voor Piet Selen

9-10-2017 door: Redactie
Piet Selen (64) uit Kronenberg heeft op zondag 7 oktober uit handen van burgemeester Kees van Rooij een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij ontving het lintje omdat hij veel doet en heeft gedaan voor de leefbaarheid van het dorp. Dit gebeurde tijdens de opening van wandelroute ‘Oorlogssporen Kronenberg’ en de onthulling van een oorlogsmonument aan het Bedelaarspad in Kronenberg.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Selen is sinds 2000 lid en vice-voorzitter van Dorpsraad Kronenberg. Hij is onder meer actief betrokken bij het accommodatiebeleid van de gemeente Horst aan de Maas en is initiator en inspirator van de werkgroep EnergieKronenberg, die er voor wil zorgen dat Kronenberg in 20130 een energieneutraal dorp is. Ook is hij jaren bezig geweest een bestuur te vinden om een eigen KBO op te zetten in Kronenberg. Dit is hem gelukt en inmiddels is KBO Kronenberg al vijf jaar van de grond. In 2002 werd Selen verder voorzitter van Stichting Gemeenschapsvoorzieningen kronenberg, die De Torrekoel beheert. In 2012 mede-initiatiefnemer bij de oprichting van Stichting Welzijn Kronenberg / Evertsoord, die zich inzet voor de leefbaarheid van met name de oudere inwoners, waardoor ze langer in hun eigen dorp kunnen blijven wonen. Als bestuurslid is Selen ook hier kartrekker binnen de stichting.

Piet Selen wordt omschreven als iemand die leeft voor het dorp. Zelf heeft hij gezegd: ‘Er is geen dag dat ik niet bezig ben met mijn dorp’. Als hij iets kan ondernemen wat positief is voor de dorpsgemeenschap, dan zet hij door. Voor deze verdiensten is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto opsturen Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie