Lintje voor Jan van Dongen

18-3-2017 door: Redactie
Jan van Dongen (65 jaar) uit Culemborg heeft op zaterdag 18 maart een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van loco-burgemeester Birgit op de Laak. Hij kreeg de onderscheiding tijdens de opening van 't Laefhoęs in America.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Jan van Dongen werd zaterdagmiddag onderscheiden vanwege zijn verdiensten als huisarts in America. Sinds januari 2017 is hij gepensioneerd. Hij heeft onder meer 't Laefhoes in America mogelijk gemaakt. Daarnaast was hij in de periode 1982-1992 voorzitter van OJC Cartouche in America. Van Dongen was van 1990 tot 2000 vrijwilliger bij voetbalvereniging AVV America. Hij beklede daar de functie vertrouwenspersoon.

De laatste jaren heeft de heer Van Dongen zich ingezet voor de stichting Gezondheidscentrum America 't Laefhoês. Hij heeft voor de eerste richtlijn gezorgd. De gepensioneerde huisarts bond negen zorgaanbeiders aan het nieuwe zorgcentrum waarin ruimte is voor een huisartsenpraktijk, een apotheek, een gemeenschapskamer, een moestuin en een ruilbibliotheek. In januari 2017 zond de Omroep Human een documentaire over het initiatief uit.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie