Leesvrees

26-7-2018 door: Redactie
Als ik nu tegen mensen zou zeggen dat ik lezen eigenlijk best leuk vind, zou de meerderheid me in mijn gezicht kunnen uitlachen. Zo heb ik dat dan weer als mensen zeggen dat ze dansen leuk vinden.

Ik heb het dan wel een aantal jaren geprobeerd, maar toen ik mezelf terug zag op video, moest ik ook wel mijn best doen om mijn lach in te houden. Maar ik wil het nu even niet over mijn talent voor dansen hebben. Ik denk zelf dat mensen een hekel hebben gekregen aan lezen doordat ze het vaak als straf zien. Op school moesten we altijd verplicht aan het begin van de les lezen, zo was dat ook op de basisschool heel veel. Om eerlijk te zijn had ik er dan ook niet heel veel zin in. Maar als ik dan in de avond moest gaan slapen, had ik er opeens wel veel zin in om even een boek erbij te pakken. Je kon dan even ontsnappen aan de werkelijkheid. Niet dat de werkelijkheid zo slecht was, maar ik vond het altijd wel fijn. Ik kon een dik boek altijd wel in vier dagen uit hebben.

Sinds ik naar de middelbare school ga, heb ik amper nog een boek gelezen. Na een schooldag is het Netflix en je huiswerk zo lang mogelijk uitstellen totdat je het wel moet maken. Zo kom je ook niet meer aan de tijd om te lezen. Nu het zomervakantie is, heb ik die tijd wel weer. Dan kan ik een hele middag in een boekenzaak zijn om uiteindelijk een paar boeken uit te zoeken en ze op vakantie te lezen of tijdens de lange autorit naar een ander ver land. Dan vliegt de tijd zo voorbij. Lezen is uiteindelijk ook heel handig voor later. Je moet het overal.

Liefs, Iris

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie