Laatste open dag 't Gasthoęs

8-7-2018 door: Redactie
Cultureel Centrum 't Gasthoęs werd op zaterdag 7 juli voor een laatste keer volledig opengesteld voor bezoekers, voordat het verbouwd gaat worden. Bezoekers konden een kijkje nemen van de kelder tot aan de zolder, maar ook werden er decorstukken en attributen tentoongesteld die er door de jaren heen verzameld zijn.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Tijdens de open dag is er een route uitgestippeld van de kelder tot aan de zolder. Deze route leidt langs alle clubs en verengingen die in het gebouw zitten. Eén van die verengingen is ‘De Muzikantine’, een organisatie die jong muzikaal talent uit Horst aan de Maas aanstuurt. Zij hebben hun oefenruimte aan ’t Gasthoês vastzitten. Bezoekers krijgen hier de mogelijkheid om zelf het een en ander uit proberen op de muziekinstrumenten. De leerlingen van de Muzikantine geven een optreden op de parkeerplaats om afscheid te nemen van ’t Gasthoês. Vanwege de verbouwing moeten ze vanaf maandag 16 juli uitwijken naar OJC Niks.

Ook staan er verschillende attributen en decorstukken uit de geschiedenis van ’t Gasthoês te koop. Dit staat allemaal uitgestald in de grote zaal. Er staat van alles tussen: van decorstukken uit verschillende toneelstukken tot gepimpte autostoelen, maar ook een collectie van oude straatnaamborden uit de gemeente. Toneelmeester Joost vertelt: “Herman Brusselmans en Kristien Hemmerechts hebben ooit op die stoelen gezeten tijdens de Boekenweek. Naar afloop hebben ze zelfs de stoelen gesigneerd. Niet veel mensen weten dat, want de handtekeningen staan op de achterkant.” Alle stukken die geveild worden, heeft Joost door de jaren heen verzameld. “Sommige stukken heb ik zelf gemaakt of opgeknapt, maar er zitten er ook bij die ik heb laten maken door anderen. Dit is dus eigenlijk mijn eigen collectie, maar het stond allemaal gestald in ’t Gasthoês en zij wilden er van af. Daarom leek een veiling me wel een leuk idee, zo draag ik alvast iets bij aan het nieuwe Gasthoês.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie