Laatste keer Welfaretentoonstelling Horst

2-11-2017 door: Redactie
De jaarlijkse Welfaretentoonstelling van het Rode Kruis vindt op zondag 19 november weer plaats in ’t Gasthoęs in Horst. Op deze tentoonstelling is het handwerk dat deelneemsters hebben gemaakt tijdens hun wekelijkse bijeenkomsten van 10.30 tot 16.00 uur te zien en te koop. Deze editie wordt voorlopig de laatste Welfaretentoonstelling in Horst aan de Maas.

Het Rode Kruis organiseert al jaren handwerkmiddagen voor ouderen. Deze middagen worden georganiseerd in verschillende dorpen in Horst aan de Maas. Van oudsher wordt jaarlijks de Welfaretentoonstelling georganiseerd, waar de deelnemers hun werken tentoon kunnen stellen aan het publiek. Tegenwoordig wordt bijna alles daarnaast ook te koop aangeboden. Met de opbrengst van de verkoop kan het Rode Kruis nieuwe spullen en materialen kopen.

De organisatie van de Welfare heeft echter besloten om na deze editie te stoppen met de tentoonstellingen. Dit omdat er steeds minder deelnemers zijn die tijdens de middagen van het Rode Kruis ook daadwerkelijk handwerken. Ook de locatie van de tentoonstellingen, ’t Gasthoês, speelt een rol. Die is namelijk niet meer beschikbaar voor de volgende editie. Bertie Coenders zegt namens de organisatie van de Welfare: “Zowel de deelnemers als de vrijwilligers voor de Welfare raken steeds meer op leeftijd. Ook worden de groepjes handwerkers steeds kleiner, vandaar de beslissing.” Dat wil echter niet zeggen dat het Rode Kruis ook stopt met de wekelijkse bijeenkomsten voor de ouderen. “Met de gezellige middagen willen we zeker proberen door te gaan,” vertelt Coenders. “Er wordt gezellig bijgepraat, gekaart en ook de mogelijkheid om te handwerken zal blijven. Alleen werkt ieder nu voor zichzelf en met zijn eigen materialen.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie