LLTB: 'Onnodige claim op landbouwgrond'

31-8-2017 door: Redactie
De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) maakt zich zorgen over de toenemende schaarste van de landbouwgrond. Door het initiatief voor een zonnepark in Melderslo zou er volgens het LLTB Horst-Venlo onnodig land onttrokken wordt aan de landbouw.

Het Duitse zonne-energiebedrijf Kronos wil in Melderslo een groot zonnepark aan gaan leggen aan de Lottumseweg. “De LLTB pleit voor de verduurzaming van het energienetwerk”, stelt voorzitter LLTB-afdeling Horst-Venlo Edwin Michiels. “Er is in Horst aan de Maas heel veel dakoppervlakte beschikbaar op industriepanden, woningen en stallen. Alles bij elkaar is dat veel meer dan de 13,5 hectare van het zonnepark.” Het initiatief legt onnodig een claim op de landbouwgronden, stelt Michiels. “Er is voldoende dak in de omgeving om voorzien te worden van zonnepanelen, deze vernieling van goede en waardevolle landbouwgrond is niet nodig.”

De LLTB uit haar zorgen over het initiatief onder andere bij raadsleden, het College van B&W van Horst aan de Maas en de dorpsraad in Melderslo. “Afhankelijk van de antwoorden hierop bekijken we hoe we verder gaan met deze zaak”, aldus Michiels.

De dorpsraad in Melderslo laat desgevraagd weten nog geen stelling te nemen naar aanleiding van de plannen voor het zonnepark. Voorzitter Theo Hagens: “Tot nu toe zijn we nog niet betrokken geweest bij het plan door Kronos, dus we hebben nog geen mening gevormd.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie