Koninklijke Onderscheidingen in Horst aan de Maas

26-4-2018 door: Redactie
Burgemeester Ina Leppink- Schuitema heeft donderdag 26 april Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt in het kader van de traditionele lintjesregen. In totaal acht inwoners van Horst aan de Maas kregen een onderscheiding.
maskTop
Koninklijke Onderscheidingen in Horst aan de Maas
maskBottom

Jac Aerts (74) uit Sevenum kreeg een onderscheiding voor onder andere het vrijwilligerswerk dat hij heeft gedaan voor voetbalvereniging Sparta’18. Vanaf 1986 is hij als enig bestuurslid voorzitter, secretaris en penningmeester van Zwemclub Kopje Onder en maakt hij mogelijk dat de meer dan 35 leden wekelijks een avond onder leiding van een badmeester verschillende trainingen kunnen volgen. Hij was medeoprichter van zanggroep De Balkers en vrijwilliger bij Judoclub Jigoro Kano en Mannenkoor Die Sevensanghers Sevenum. Plaatsgenoot Fun van Gassel (77) werd eveneens benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was ruim 20 jaar vrijwilliger bij Vereniging Hartezorg en De Hart&Vaatgroep. Daarnaast is hij vanaf 1995 werkzaam bij diverse parochies van de Federatie Horst als pastoraal werker. Ook was hij werkzaam als vrijwilliger geestelijke verzorging bij Sevenheym en bestuurslid van het Platform Gehandicapten Horst aan de Maas.

Jan Gubbels (61) uit Melderslo kreeg een lintje omdat hij al sinds 1972 als vrijwilliger actief is voor voetbalvereniging RKSV Melderslo en nadien SV Melderslo. Daarnaast was hij 24 jaar secretaris van Muziekvereniging Eendracht Melderslo, heeft hij deelgenomen in diverse commissies en was hij secretaris van de Ald Preense van carnavalsvereniging De Vlaskop Melderslo. Wim Heldens (61) uit Melderslo zet zich al vanaf 1987 in voor Muziekvereniging Eendracht Melderslo in verschillende hoedanigheden. Daarnaast was hij van 1990 tot 2006 muzikaal leider van blaasorkest Die Merlo Freunde, bestuurslid van Jeugdorkest BMBM. Bovendien is hij vanaf 2007 penningmeester van de Ald Preense van carnavalsvereniging De Vlaskop Melderslo. Peter van Lipzig (61) uit Melderslo was onder andere voorzitter van KPJ-Melderslo en voorzitter en penningmeester van carnavalsvereniging De Vlaskop. Ook was hij actief voor Ponyclub de Dravertjes Melderslo als bestuurslid en aansluitend voorzitter.

Riek Raassens-Jeucken (67) uit Horst kreeg een onderscheiding omdat zij al meer dan 20 jaar zorgt voor haar broer Lambert die zowel lichamelijk als verstandelijk zwaar beperkt is. In 2002 hebben de heer en mevrouw Raassens-Jeucken hun woning verbouwd en sindsdien woont Lambert bij hun in en wordt de mantelzorg voortgezet vanuit hun eigen woning. “Haar leven draait in grote mate om de zorg voor broer Lambert, maar ze doet dit met veel liefde”, aldus burgemeester Leppink-Schuitema.

Ook was er een lintje voor Jan Schrage (70) uit Melderslo. Schrage was van 1973 tot 2010 secretaris van FNV vakgroep financiën Venlo. Verder hij vanaf 2006 voorzitter van Imkervereniging Horst e.o. waar hij zich inzet voor bijen en insecten. Bovendien trad hij in 2013 toe tot het hoofdbestuur van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging. Ton Verstraelen (72) uit Lottum van 1973 tot 1996 was werkzaam bij Stichting het Limburgs Landschap, de laatste tien jaar als directeur. Daarnaast was hij secretaris van voetbalvereniging RKLVV (later SV Lottum) en een belangrijke deelnemer in het fusieproces van voetbal- en korfbalvereniging. Ook was hij van 2002 tot 2008 secretaris van Rotary Club Horst aan de Maas. Hij was vrijwillig tuinman van Stichting Kinderopvang ’t Nest en is penningmeester van Stichting de Houthuizer Molen en van Molenstichting Limburg. Vanaf 2009 is hij voorzitter van de Stichting Vrienden van Museum de Kantfabriek. Ook hij werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie