Kermisprogramma Tienray op maat gemaakt

28-6-2018 door: Redactie
OJC Gaellus en kermiscomité Tienray vroegen de inwoners van het dorp enkele maanden geleden naar hun mening over de kermis. Wat blijkt: er is nog wel degelijk behoefte aan een kermis in het dorp. Het wordt gezien als een belangrijke dorpsactiviteit die niet verloren mag gaan.

In Tienray vindt van zaterdag 7 juli tot en met dinsdag 11 juli kermis plaats in het centrum. Hier is onlangs het kermisprogramma bekendgemaakt, dat is samengesteld op basis van wensen van de inwoners van Tienray. “Met het onderzoek vroegen we aan de inwoners of er nog behoefte was aan een kermis in het dorp en zo ja, wat zouden ze dan graag willen zien op de kermis”, laat de organisatie weten. “Samen met de carnaval wordt de kermis gezien als een belangrijke dorpsactiviteit die niet verloren mag gaan. Daarom verdiend dit dorpsfeest weer de volle aandacht.” Door de inwoners verschillende suggesties gedaan en is aangegeven waar behoefte aan is. Hier is het comité samen met OJC Gaellus mee aan de slag gegaan en is een kermisprogramma gemaakt dat aansluit op de wensen van de inwoners van Tienray.

De kermis verdiende weer aandacht doordat er opgemerkt werd dat er een terugloop in de jeugd was. Vooral het animo onder met name jeugd in de leeftijd 12 tot en met 16 jaar bleef achter. “Dat is ook gewoon een moeilijke leeftijd om iets voor te plannen. Te jong voor het ene, maar te oud voor het andere. Dat is iets waar veel kleine dorpen van vergelijkbare grootte als Tienray tegen aanlopen”, geeft de organisatie aan. Het kermisprogramma is er dit jaar zodanig op ingericht dat er zo goed als geen leeftijd gebonden is aan de activiteiten. “Uit het onderzoek kwamen vele ideeën naar voren voor een andere activiteit dan de kindermarkt op zaterdag. Een populaire suggestie was ‘Tienray’s Got Talent’, die plaatsvindt op zaterdag 7 juli om 16.00 uur. Allejonge en oudere jeugd kan hieraan meedoen en bijvoorbeeld zijn of haar gitaar-, zang- of danskunsten laten zien. Ieder talent is welkom. Ook het kermisvissen of handboogschieten op maandag zijn niet leeftijdsgebonden en bedoeld voor jong en oud.”

Sinds 2014 staat er een groot en een klein springkussen op de kermis, iets dat door zowel de ouders, als de kermisexploitanten als zeer positief ervaren wordt. “Deze blijven we dan zeker behouden, want hier komt stiekem veel jeugd op af. De ouders komen dan vanzelf mee en de jeugd maakt gemakkelijker gebruik van de kermisattracties.”

Ook het muzikaal programma, georganiseerd door OJC Gaellus, in de feesttent is op maat gemaakt. “Zo is er voor de vrijdag meer vraag naar rock, dus staat er voor die avond een hard-rockcoverband genaamd The Pinheads. Op zondag was meer vraag naar top 40, dus daar hebben we Jeopardy voor weten te strikken.” Eveneensnieuw is de KermisBBQ op dinsdag 11 juli om 17.00 uur. “En we hebben van de jaarlijkse kermisbrunch een lunch gemaakt, waarbij de activiteit van 11.00 naar 12.00 uur is verplaatst. Kinderen kunnen dit jaar ook een airbrushtattoo laten zetten. Kortom, we hebben dit jaar met de kermis werkelijk voor jong en oud iets te bieden”, aldus de organisatie. Kijk voor meer informatie over het programma op de facebookpagina van Kermis Tienray.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie