Jumping Zaerum 2018

26-4-2018 door: Redactie
Ruiterclub Bucephalus uit Sevenum kondigde onlangs aan dat ze op zaterdag 11 augustus voor de eerste keer een jumping event in Sevenum op het Raadhuisplein organiseert. Diverse ruiters uit de regio komen dan met pony´s en paarden samen in het centrum van het dorp om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de paardensport.
maskTop
Jumping Zaerum 2018
maskBottom

Tijdens Jumping Zaerum worden er diverse springrubrieken verreden met hindernissen op verschillende hoogtes. De ruiters die per rubriek foutloos rijden in het basisparcours, komen terug in een barrage. Dat is een beslissende winnaarsronde waarbij het gaat om foutloos rijden en de snelste tijd. De locatie is opmerkelijk, want veel evenementen in de paardensport vinden plaats in buitengebieden of grote hallen, zoals Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg of MECC Maastricht tijdens Jumping Indoor Maastricht. De parkeerplaats op het Raadhuisplein in Sevenum is zodoende niet voor de hand liggend, hoewel medeorganisator van het event en lid van de ruiterclub Rudy Tegels daar anders over denkt. “Het idee is ontstaan toen we afgelopen zomer na de Limburgse Kampioenschappen in Kronenberg samen aan tafel zaten en we brainstormden over een op te zetten evenement”, vertelt Tegels “We zochten met de ruiterclub een manier waarop we de paardensport op een laagdrempelige wijze onder de mensen konden brengen. Van daaruit groeide het idee om dus een jumping event in het centrum van Sevenum op te zetten. De locatie hadden we niet beter kunnen kiezen: de ligging, de sfeer door de bomen, de terrasjes en vooral ook het kunstlicht in de avond. Het is voor ons een locatie met karakter.”

Het idee is gekomen vanuit de ruiterclub, maar verder opgepakt door een groep van negen enthousiastelingen voor de paardensport. “We zitten met drie mensen van het bestuur van de club in de organisatie en we worden hierin aangevuld door mensen die allemaal een connectie hebben met de sport. Zo hebben we bijvoorbeeld Erik Tissen in ons midden, die ervaring heeft in grondverzet en zodoende verantwoordelijk is voor de bodem van de piste die dag. Siem Huijs is de jongste in het team met zijn 18 jaar en draagt de zorg over de communicatie. Freek Vestjens is dan weer een professioneel ruiter met een hoop contacten die we voor deze dag aanspreken. Dat is denk ik ook onze kracht: we werken hier samen met een team die dit doet vanuit de liefhebberij.” Tegels geeft aan ook de horecagelegenheden en andere verenigingen te betrekken bij het evenement. “Wij willen er één groot aantrekkelijk dorpsfeest van maken waarbij de paardensport centraal staat. Mensen kunnen op deze manier op een laagdrempelige manier kennis maken met de sport. Het moet een fijn feest worden voor iedereen, zelfs voor diegenen die niets met paarden hebben. Ook voor deze mensen is het mogelijk om op het terras te zitten en vanaf een afstandje mee te kijken. Het is vrij toegankelijk en mensen kunnen gaan en staan waar ze willen, mede door het open karakter van de wedstrijdpiste.”

Voor het evenement worden twee straten afgesloten: een gedeelte van de Raadhuisstraat en de gehele Mgr. Verstraelenstraat. In de laatstgenoemde straat kunnen deelnemers parkeren. “We hebben een informatieavond gehouden voor de buurtbewoners en we kunnen rekenen op de volle support. Daarnaast zijn we ook druk in overleg met de horecagelegenheden om ook in de avond een programma op te zetten met muziek. We krijgen alleen maar positieve reacties en iedereen is enthousiast om van dit evenement een geslaagd dorpsfeest te maken.” “In de middag treedt vanaf 13.00 uur het jonge talent aan op de pony’s, met daarna vanaf 16.00 uur de paarden. In de avond vindt het masterspringen plaats, waarbij er gestreden wordt om de titel “Master of Jumping Zaerum”. We hebben een professionele omroeper gestrikt, die in de paardensport nationaal bekend is. Er doen zo´n twintig pony’s en zestig paarden mee, waarbij het bewust beperkt hebben tot ruiters uit de regio. We zitten momenteel nog volop in de voorbereidingen, maar we doen ons uiterste best om een sterke eerste indruk achter te laten, zodat we bij succes er uiteindelijk jaarlijks terugkerend evenement van kunnen maken”, aldus Tegels.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie