Jubileum OJC Merlin

23-5-2013 door: Redactie
Vraag Willem Reijntjes en Sjoerd Koppes van OJC Merlin wat hun soos zo bijzonder maakt en ze antwoorden eensgezind: “De gezellige sfeer.” Al vijftig jaar is OJC Merlin dé plek voor de jongeren van Meerlo. Tijd voor een feestje dus en wel op 31 mei en 1 en 2 juni.
maskTop
Jubileum OJC Merlin
maskBottom

Is OJC Merin de oudste soos in de regio? Er is even enige twijfel bij de voorzitter en het bestuurslid. “Ik denk wel dat we de oudste zijn”, besluit Sjoerd dan. In 1963 werd Stichting Jongeren Beweging Meerlo opgericht, eigenaar van het jongerencentrum. “Het gebouw is van onszelf en we zitten hier op een perfecte locatie. We zitten aan de rand van het dorp, dus we hebben geen directe buren, behalve de school. Maar daar is ’s avonds en in het weekend niemand, dus we kunnen de muziek zo hard aanzetten als we willen”, zegt voorzitter Willem.

Het grote visitekaartje van het jongerencentrum is Merlinpop, al ruim 25 jaar een begrip in de regio. Het festival wordt echt gedragen door de jeugd in het dorp, zeggen de twee. Maar het is uiteraard niet de enige activiteit die wordt georganiseerd. Het hele jaar door zijn er optredens, thema-avonden en buitenactiviteiten als droppings. Daarnaast richt de soos zich sinds enige tijd speciaal op de jongere jeugd, vanaf 14 jaar. Willem: “We benaderen de jeugd actief, proberen ze te betrekken bij de soos en dat werpt zijn vruchten af. We staan open voor hun ideeën en ze mogen hier organiseren wat ze willen. Het is goed wanneer er steeds voldoende nieuwe aanwas is voor de diverse commissies. Zo is ons bestuur nu aan het verjongen met enkele nieuwe leden.”

Nu de soos al haar vijftigste jubileum viert, zou je denken dat het voor de organisatie een kwestie is van een oud draaiboek uit de kast trekken en klaar. “Nou, dat is niet helemaal waar”, lacht Sjoerd. “We hebben met het programma voor het jubileumweekend rekening proberen te houden met de diverse generaties. Zo is de vrijdag gericht op de jeugd, is er zaterdag een feestje voor jong en oud en hebben we op zondag een reünie.” Een oproepje in het plaatselijk blaadje leverde aardig wat oud beeldmateriaal uit de roemruchte jaren van Merlin op. “Ik denk dat hier heel wat is gebeurd waar wij niets van weten.” De foto’s worden uitvergroot en tijdens het jubileumweekend opgehangen in de soos. Daarnaast is er op zondag de presentatie van een speciale dvd. De twee hebben er in elk geval veel zin in. “Het wordt gewoon een gezellig feest.”

Kijk voor meer informatie over het jubileumweekend op www.ojcmerlin.nl 

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie