Jeu de Boulesclub Horst naar Gastendonkstraat

1-2-2018 door: Redactie
Jeu de Boulesclub Horst wil een hal met binnen- en buitenbanen gaan bouwen aan de Gastendonkstraat in Horst. Zij heeft daar onlangs een verzoek voor ingediend bij gemeente Horst aan de Maas.

 Al sinds 2011 ijvert de Jeu de Boulesclub Horst voor een hal met zowel binnen- als buitenbanen. De vereniging heeft daarvoor diverse locaties in Horst op het oog gehad. Het merendeel werd echter afgewezen door de gemeente of bleek toch niet geschikt te zijn. Begin vorig jaar werd door de gemeente een bedrijfsperceel aan de Gastendonkstraat gesloten wegens een drugsvondst. Toen de club hier van hoorde, is zij meteen naar de gemeente gestapt, zegt voorzitter Toon Rops. “Dit is een ideale plek voor ons. Het ligt binnen Afslag10 en is makkelijk bereikbaar. Ook is er voldoende ruimte om de hal en banen aan te leggen, evenals parkeerplaatsen.” De vereniging wil op het perceel een hal van 40 bij 15 meter gaan bouwen met daarin tien binnenbanen. Op het buitenterrein komen dan nog eens minstens twaalf banen. “We gaan ervoor zorgen dat het gebouw voor iedereen toegankelijk is. Cliënten van dagbestedingen en Dichterbij krijgen bij ons de mogelijkheid om te boulen. Sommigen daarvan zitten in een rolstoel, het is belangrijk dat zij zo de baan op kunnen rijden.”

Rops geeft aan dat de club graag een duurzaam gebouw neer wil zetten. Zo komen er onder andere
zonnepanelen op het dak. De kosten voor de bouw en aanleg worden op ruim 200.000 euro geschat. De helft daarvan is al bij elkaar gebracht door de club zelf en sponsoren. “We gaan met name in de binnenruimte veel werkzaamheden zelf uitvoeren.” De voorzitter heeft goede hoop dat dit jaar nog de schop in de grond kan gaan. “Het College van B&W moet net als de gemeenteraad nog een besluit nemen, maar we hebben van de wethouders Vostermans en Van Rensch al een toezegging gekregen. Mochten we een vergunning krijgen, dan moet eerst de grond gesaneerd worden door de gemeente. Hopelijk gebeurt dit voor de zomer. Daarna kunnen we aan de slag. Ik ga er dan van uit dat we begin volgend jaar klaar zijn.”

De club telt inmiddels 75 leden. Vijf dagen in de week kunnen zij terecht op de jeu-de-boulesbanen. Het zijn overigens niet alleen leden van de eigen club die in Horst spelen. Onder andere ook Grubbenvorst komt tijdens de wintermaanden naar de tijdelijke binnenaccommodatie op het industrieterrein. “Een paar jaar geleden hebben we een intentieverklaring getekend met enkele clubs uit de regio. Zij hebben al aangegeven gebruik te willen maken van onze nieuwe hal. En ook KinderVakantieWerk Horst heeft interesse.”

De Jeu de Boulesclub Horst viert zaterdag 17 februari haar 25-jarig jubileum. Eerst vindt er een receptie plaats, gevolgd door een feestavond voor de leden. “Het wordt zeker een jubileum met een gouden randje”, beaamt Rops.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie