JOL-kermis niet uit Lottum weg te denken

3-11-2011 door: Redactie
Hoefgetrappel en handjeklap gaan hand in hand tijdens de traditionele Paardenmarkt op 14 november in Lottum. Iets minder bekend is de JOL-kermis tijdens het weekend voor de markt. JOL staat voor Jeugd Ontspanningsvereniging Lottum en bestaat ruim 40 jaar. De JOL-kermis is vooral bedoeld is voor de jeugd van Lottum en omstreken.
maskTop
JOL-kermis niet uit Lottum weg te denken
maskBottom

Volgens Jolanda Keltjens, penningmeester van de JOL, is de kermis uniek voor kinderen tot en met 12 jaar. “Voor volwassenen valt er tijdens het weekend van de Paardenmarkt genoeg te doen. Om de jeugd ook iets te kunnen bieden, hebben we zo’n 40 jaar geleden de JOL-kermis opgezet. En de kermis is er nog steeds, waarbij we van dezelfde ruimte gebruiken als jongerencentrum Canix, in de Smetenhof”, zegt ze.

De kermis bestaat uit spellen waar de kinderen punten mee kunnen verdienen die ze kunnen verzilveren voor een prijs in de prijzentent. In een kleutertent zijn eenvoudige spellen ondergebracht en in een spellentent staan de wat moeilijkere spelvarianten. Waar de JOL-kermis vooral om bekend staat is het Rad van Avontuur waar iedereen, jong en oud, aan mag meedoen. Jolanda: “Op zaterdagmiddag worden vooral kinderrondes gedraaid. Een lot kost dan tien, twintig of dertig cent. Op zondag en maandag zijn er ook rondes van vijftig cent en één euro per lot.

Het geld dat de spellen en het Rad van Avontuur opbrengt, gaat weer terug in het jeugdwerk van de JOL. Ook moeten we de huur van de onze ruimtes in de Smetenhof opbrengen, inclusief vaste lasten”, zegt Keltjens. De JOL-kermis duurt drie dagen en begint zaterdag 12 november van 14.30 tot 17.30 uur. Op zondag 13 november is het van 15.00 tot 00.00 uur en maandag 14 november van 10.30 tot 18.00 uur. Op zondagmiddag is er om 15.00 uur een extra gratis ronde van het Rad van Avontuur voor de schooljeugd met twee kaartjes voor Toverland als hoofdprijs.

Als toetje dient de Grote Ronde van het Rad van Avontuur. Drie dagen lang worden er loten verkocht, waarbij naam en adres genoteerd worden. De hoofdprijs is een reischeque. De trekking hiervan is op maandag 14 november rond 17.30 uur.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie