Samenwerken

28-6-2018 door: Redactie
Afgelopen week was ik, samen met een ander lid van de VVD-steunfractie, bij een bijeenkomst over het sociaal domein. In een setting van professionals probeerden we onze krachten samen te bundelen.

In ons kleine groepje zat ik samen met de directeur van Veilig Thuis Noord-Limburg, met een mantelzorgondersteuner en iemand van de gemeente die re-integraties regelt voor jeugdigen. Een heel mooi en sterk groepje. Samen waren wij het direct met elkaar eens: anno 2018 heerst er helaas nog altijd een taboe op geestelijke gezondheidsproblematiek en is ook de gemeente nog te onbekend met deze problematiek.

Het mobiele team van de GGZ moet haar auto nog vaak ver van de woning van de hulpvrager parkeren, terwijl de buurtzorg gewoon voor de deur parkeert. Het is dus duidelijk dat niemand met de GGZ geassocieerd wil worden. Niemand vraagt ziek te worden, ook niet geestelijk. Waarom mag niemand zien dat de buurvrouw het moeilijk heeft? Het zou geweldig zijn als buren, familie en vrienden weten wat er gaande is. Samen kunnen wij een grote steun zijn, ook voor de man/vrouw/kinderen die naast deze persoon staan. Dit zijn mantelzorgers, wij mogen hen niet vergeten.

Als groepje kwamen wij tot de conclusie gezamenlijk bekendheid aan deze problematiek te geven, zodat angst en schaamte op de achtergrond komen. Juist de gemeente, GGZ, ervaringsdeskundigen, bedrijven en uiteindelijk ook de burgers moeten meer samenwerken. Alleen zo gaat de deur naar een betere samenleving écht open. Gewoon. Doen.

Imke Emons,
VVD Horst aan de Maas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie