Duurzaamheid

28-6-2018 door: Redactie
Wat is duurzaamheid nu eigenlijk? Een manier van leven? Groene energie? Biologisch eten? Verantwoorde keuzes met oog voor de lange termijn? Wat verstaan we er als samenleving nu eigenlijk onder? Op internet zijn er wel honderd definities te vinden. Daarin zit ook een risico. Als het niet meteen duidelijk is of het te pas en te onpas wordt gebruikt of geroepen wordt het al snel een containerbegrip.

Voor mijzelf houd ik het erop dat ik het milieu zo min mogelijk wil belasten met mijn manier van leven en de keuzes die ik maak. Ik moet bekennen dat ik het belangrijker vind dan 10 jaar geleden. Misschien komt het wel omdat ik nu kinderen heb. Het is een groeiproces geweest. Dat zie ik terug in onze gemeente. Zo vond ik de afvalscheiding eerst onnodig ingewikkeld, maar ik zou nu niet anders meer willen. Reed ik eerst een dieselauto, doe ik dat nu bewust niet meer en ik koop meer en meer mijn dagelijkse boodschappen in de regio en vaak biologisch.

Als Essentie richten we ons bij onze keuzes voor onze gemeente daarom juist ook op de lange termijn. Zowel op het gebied van investeringen, maar zeker qua impact ook op onze omgeving en de mensen die er wonen. Als gemeente lopen we hierin voorop en hebben hierin nog stevige ambities. Dat kunnen we alleen met elkaar. Niet voor niets ontvingen we donderdag 21 juni de European Green Leave Award. Daar mogen we terecht trots op zijn. Proficiat aan iedereen in Horst aan de Maas.

Jeroen Brouns,
raadslid Essentie

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie